Medvehagymás-túrós csiga

2015-05-26
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 25 perc

A készen vásárolt leveles tésztának köszönhetően pikk-pakk elkészül.

Ezeket szerezd be:

  • 1 cs levelestészta
  • 1/2 cs túró
  • kb. 10 db medvehagyma
  • só, bors

1. Lépés

A medvehagymát apróra felvágni. Az előnyújtott leveles tésztát, ha a fagyasztóból vesszük ki, akkor szobahőmérsékleten felengedni annyira, hogy könnyen kilehessen tekerni. (Amennyiben nem előnyújtott a leveles tészta, akkor vékonyra kinyújtani.)

2. Lépés

A kinyújtott tésztát ízlés szerint megszórni túróval, és a tetejére szórni az apróra felvágott medvehagymát.
Ezután megszórni sóval, és egy kevés őrölt borssal.

3. Lépés

A töltelékkel megszórt tésztát ezután szorosan feltekerni mint a bejglit. Éles késsel kb. 2 cm-esre felszeletelni, majd minden csigát kicsit a kés lapjával lenyomni. (kb. 1.5 cm-esek legyenek lenyomkodás után)
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezni a csigákat.

4. Lépés

Előmelegített sütőbe tenni, és kb. 220 fokon szép pirosra sütni.(Én légkeverésnél 180 fokon sütöttem.) A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyni, majd tálalni.

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 443 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kolbászos csiga Gizitől

  • Diós tekercs

  • Hamis pisztácia tekercs, tökmagliszttel

  • Kakaós rózsa csiga, kelesztés nélkül

  • Gyors sajtos csiga

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    438 kcal
  • Zsír

    25.1g
  • Szénhidrát

    38.8g
  • Fehérje

    14.7g
  • Koleszterin

    5mg
  • Cukor

    0.9g