Medvehagymás-túrós csiga
2015-05-26- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 25 perc
A készen vásárolt leveles tésztának köszönhetően pikk-pakk elkészül.
Ezeket szerezd be:
- 1 cs levelestészta
- 1/2 cs túró
- kb. 10 db medvehagyma
- só, bors
1. Lépés
A medvehagymát apróra felvágni. Az előnyújtott leveles tésztát, ha a fagyasztóból vesszük ki, akkor szobahőmérsékleten felengedni annyira, hogy könnyen kilehessen tekerni. (Amennyiben nem előnyújtott a leveles tészta, akkor vékonyra kinyújtani.)
2. Lépés
A kinyújtott tésztát ízlés szerint megszórni túróval, és a tetejére szórni az apróra felvágott medvehagymát.
Ezután megszórni sóval, és egy kevés őrölt borssal.
3. Lépés
A töltelékkel megszórt tésztát ezután szorosan feltekerni mint a bejglit. Éles késsel kb. 2 cm-esre felszeletelni, majd minden csigát kicsit a kés lapjával lenyomni. (kb. 1.5 cm-esek legyenek lenyomkodás után)
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezni a csigákat.
4. Lépés
Előmelegített sütőbe tenni, és kb. 220 fokon szép pirosra sütni.(Én légkeverésnél 180 fokon sütöttem.) A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyni, majd tálalni.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 894 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
438 kcal -
Zsír
25.1g -
Szénhidrát
38.8g -
Fehérje
14.7g -
Koleszterin
5mg -
Cukor
0.9g