Magyaros pizza

2012-11-08
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Nincs olyan pizzázó szerintem, ahol ne lenne jó kis „Magyaros” pizza. És milyen a Magyaros pizza? Kolbászos, hagymás, fűszeres, csípős…

Ezeket szerezd be:

  • 2 csésze meleg víz
  • 1 csomag száraz élesztő
  • 45 dkg liszt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • Szószhoz:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál ketchup
  • 3 kis doboz sűrített paradicsom
  • olasz fűszer keverék (oregánó, bazsalikom, rozmaring)
  • Tetszőleges feltét:
  • kolbász, lilahagyma, kukorica, paradicsom, erős paprika stb.
  • 40 dkg reszelt sajt

1. lépés

Egy nagy tálba tegyük a langyos vizet, megszórjuk az élesztővel és hagyjuk állni 5 percig, amíg az élesztő fel nem oldódik. Keverjük, míg teljesen elvegyül.

2. lépés

A következő lépéshez használjunk egy robotgépet. Csatoljuk fel a lapátokat vagy a keverőrészt, s keverjük, miközben az élesztőhöz hozzáadjuk az olívaolajat, a lisztet, a sót és a cukrot. Alacsony sebességen keverjük körülbelül 2 percig. Vegyük le a keverő lapátot, és cseréljük ki egy dagasztólapátra. Gyúrjuk alacsony vagy közepes sebességen, amíg a tészta sima és rugalmas nem lesz, körülbelül 10 percig.

Ha nincs mixer, akkor keverjük össze, és kézzel gyúrjuk. Ha úgy tűnik a tészta kicsit nedves, megszórjuk egy kis liszttel.

3. lépés

Alakítsunk a tésztából egy nagy labdát. Tegyük félre, had üljön meleg helyen, amíg a kétszeresére nő a mérete, tehetjük radiátor vagy kandalló mellé, esetleg meleg pokróc alá. Ha nincs meleg hely a házban, melegítsük elő a sütőt 150 fokra, majd 2 perc kapcsoljuk ki a sütőt. Ez a kis meleg elég lesz, hogy a tészta megkeljen. Én olyan 45-50 percet szoktam hagyni pihenni.

4. lépés

Vegyük elő le a tésztánkat és osszuk a tésztát ketté. Formáljunk belőle két kerek labdát. Helyezzük őket külön tálba, fedjük le és hagyjuk külön ülni még 10 percig. Helyezzük ez egyik kinyújtott lapot a tepsibe, egyengessük el, majd tegyük rá a feltétet.

5. lépés

A szósz elkészítése: reszeljük le a hagymát, a fokhagymát, keverjük össze paradicsompürével, ketchuppal, olasz fűszerekkel. Keverjük jő sűrűre, ízesítsük sóval, borssal. Kenjük meg vele a tésztát, majd helyezzünk rá a szeletekre vágott lilahagymát, kolbászt, szalámit, erős paprikát, kukoricát, paradicsomot. Ne spóroljunk semmivel. A tetejére jön a reszelt sajt.

6. lépés

Tegyük sütőbe és 200°C-on süssük 20 percig. Utána nincs más dolgunk, mint gyorsan eltüntetni.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

5 521 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöld pestos vega pizza

  • Pizza Ratatouille

  • Zöld pestos pizza sonkával és mozzarellával

  • Pizza sok zöldséggel és sajttal

  • Sonkás-gombás-mozzarellás pizzaszelet