Magyaros pizza
2012-11-08- Típus: Pizza
- Nemzetiség: Hungarikum, Olasz
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 50 perc
Nincs olyan pizzázó szerintem, ahol ne lenne jó kis „Magyaros” pizza. És milyen a Magyaros pizza? Kolbászos, hagymás, fűszeres, csípős…
Ezeket szerezd be:
- 2 csésze meleg víz
- 1 csomag száraz élesztő
- 45 dkg liszt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- Szószhoz:
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál ketchup
- 3 kis doboz sűrített paradicsom
- olasz fűszer keverék (oregánó, bazsalikom, rozmaring)
- Tetszőleges feltét:
- kolbász, lilahagyma, kukorica, paradicsom, erős paprika stb.
- 40 dkg reszelt sajt
1. lépés
Egy nagy tálba tegyük a langyos vizet, megszórjuk az élesztővel és hagyjuk állni 5 percig, amíg az élesztő fel nem oldódik. Keverjük, míg teljesen elvegyül.
2. lépés
A következő lépéshez használjunk egy robotgépet. Csatoljuk fel a lapátokat vagy a keverőrészt, s keverjük, miközben az élesztőhöz hozzáadjuk az olívaolajat, a lisztet, a sót és a cukrot. Alacsony sebességen keverjük körülbelül 2 percig. Vegyük le a keverő lapátot, és cseréljük ki egy dagasztólapátra. Gyúrjuk alacsony vagy közepes sebességen, amíg a tészta sima és rugalmas nem lesz, körülbelül 10 percig.
Ha nincs mixer, akkor keverjük össze, és kézzel gyúrjuk. Ha úgy tűnik a tészta kicsit nedves, megszórjuk egy kis liszttel.
3. lépés
Alakítsunk a tésztából egy nagy labdát. Tegyük félre, had üljön meleg helyen, amíg a kétszeresére nő a mérete, tehetjük radiátor vagy kandalló mellé, esetleg meleg pokróc alá. Ha nincs meleg hely a házban, melegítsük elő a sütőt 150 fokra, majd 2 perc kapcsoljuk ki a sütőt. Ez a kis meleg elég lesz, hogy a tészta megkeljen. Én olyan 45-50 percet szoktam hagyni pihenni.
4. lépés
Vegyük elő le a tésztánkat és osszuk a tésztát ketté. Formáljunk belőle két kerek labdát. Helyezzük őket külön tálba, fedjük le és hagyjuk külön ülni még 10 percig. Helyezzük ez egyik kinyújtott lapot a tepsibe, egyengessük el, majd tegyük rá a feltétet.
5. lépés
A szósz elkészítése: reszeljük le a hagymát, a fokhagymát, keverjük össze paradicsompürével, ketchuppal, olasz fűszerekkel. Keverjük jő sűrűre, ízesítsük sóval, borssal. Kenjük meg vele a tésztát, majd helyezzünk rá a szeletekre vágott lilahagymát, kolbászt, szalámit, erős paprikát, kukoricát, paradicsomot. Ne spóroljunk semmivel. A tetejére jön a reszelt sajt.
6. lépés
Tegyük sütőbe és 200°C-on süssük 20 percig. Utána nincs más dolgunk, mint gyorsan eltüntetni.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
5 521 megtekintés