Omlós áfonyás keksz

2013-02-14
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 16 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Íme egy Valentin napi remek. Lepjük meg a párunkat, garantáltan meghódítjuk a szívét.

Ezeket szerezd be:

  • 250g puha vaj
  • 150g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 270g liszt
  • 140g kókuszreszelék
  • 100g szárított áfonya
  • tej

1. Lépés

Az áfonyát mossuk meg, majd egy robotgépben dolgozzuk apróra. Szintén egy robotgéppel verjük habosra a vajat körülbelül 2 percig, amíg puha, krémes állagú lesz. Adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot és dolgozzuk tovább körülbelül 4-5 percig, amíg a keverék krémes és könnyű lesz.

2. Lépés

Hozzáadjuk a lisztet a vajas keverékhez, és keverjük hozzá a kókuszreszeléket. Adjuk hozzá az áfonyát a és keverjük össze a kezünkkel. Gyúrjuk egységes tésztává. Ha nem állna össze, akkor tegyünk hozzá egy kevéske tejet. Csomagoljuk be, majd rejtsük a hűtőbe 30 percre.

3. Lépés

Vegyük ki a tésztát a hűtőből, és gyúrjuk rövid ideig lisztezett deszkán. Nyújtsuk 0,5 cm vastagságúra, majd szívecske alakú sütemény szaggatóval szaggassuk ki az összes tésztát és tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

Süssük 170°C-on körülbelül 14-16 percig. Tálaljuk porcukorral leszórva.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3,198 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pudingos keksz recept

  • Zserbó korongok

  • Kókuszos tekercs

  • Mogyoróvajas kekszek

  • Zabpelyhes keksz

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    682 kcal
  • Zsír

    42g
  • Szénhidrát

    73.3g
  • Fehérje

    5.9g