Omlós áfonyás keksz
2013-02-14- Típus: Édes tallérok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 16 perc
- Elkészítés: 35 perc
Íme egy Valentin napi remek. Lepjük meg a párunkat, garantáltan meghódítjuk a szívét.
Ezeket szerezd be:
- 250g puha vaj
- 150g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 270g liszt
- 140g kókuszreszelék
- 100g szárított áfonya
- tej
1. Lépés
Az áfonyát mossuk meg, majd egy robotgépben dolgozzuk apróra. Szintén egy robotgéppel verjük habosra a vajat körülbelül 2 percig, amíg puha, krémes állagú lesz. Adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot és dolgozzuk tovább körülbelül 4-5 percig, amíg a keverék krémes és könnyű lesz.
2. Lépés
Hozzáadjuk a lisztet a vajas keverékhez, és keverjük hozzá a kókuszreszeléket. Adjuk hozzá az áfonyát a és keverjük össze a kezünkkel. Gyúrjuk egységes tésztává. Ha nem állna össze, akkor tegyünk hozzá egy kevéske tejet. Csomagoljuk be, majd rejtsük a hűtőbe 30 percre.
3. Lépés
Vegyük ki a tésztát a hűtőből, és gyúrjuk rövid ideig lisztezett deszkán. Nyújtsuk 0,5 cm vastagságúra, majd szívecske alakú sütemény szaggatóval szaggassuk ki az összes tésztát és tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Süssük 170°C-on körülbelül 14-16 percig. Tálaljuk porcukorral leszórva.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 405 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
682 kcal -
Zsír
42g -
Szénhidrát
73.3g -
Fehérje
5.9g