Padlizsános penne
2013-02-07- Típus: Zöldséges tészták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
Padlizsános penne nem csak vegáknak. Egyszerű és gyors étel vacsorára, ami könnyen csúszik.
Ezeket szerezd be:
- 500 g tészta
- 1 padlizsán
- 500 ml pesto
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1/2 tk pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- bors ízlés szerint
1. Lépés
Tegyünk fel egy nagy lábas vizet a tűzre, öntsünk bele egy kis olívaolajat, majd főzzük meg benne a tésztát. Melegítsünk olajat egy serpenyőben, tegyük bele a felaprított hagymát, a padlizsánt, majd kezdjük el megpárolni. Ízlés szerint fűszerezzük.
2. Lépés
keverjük hozzá az átpasszírozott fokhagymát, további fűszereket, a pestot, majd forraljuk fel. Ezután vegyük le alacsonyabbra a hőfokot, majd főzzük 5-8 percig. Vegyük le a tűzről, majd keverjük bele a bazsalikomot, majd forgassuk meg a tésztával. A tetejére szórjunk reszelt sajtot.
Értékelések
(4.3 / 5)
3 személy értékelt
5 665 megtekintés