Padlizsános penne

2013-02-07
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Padlizsános penne nem csak vegáknak. Egyszerű és gyors étel vacsorára, ami könnyen csúszik.

Ezeket szerezd be:

  • 500 g tészta
  • 1 padlizsán
  • 500 ml pesto
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 tk pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • bors ízlés szerint

1. Lépés

Tegyünk fel egy nagy lábas vizet a tűzre, öntsünk bele egy kis olívaolajat, majd főzzük meg benne a tésztát. Melegítsünk olajat egy serpenyőben, tegyük bele a felaprított hagymát, a padlizsánt, majd kezdjük el megpárolni. Ízlés szerint fűszerezzük.

2. Lépés

keverjük hozzá az átpasszírozott fokhagymát, további fűszereket, a pestot, majd forraljuk fel. Ezután vegyük le alacsonyabbra a hőfokot, majd főzzük 5-8 percig. Vegyük le a tűzről, majd keverjük bele a bazsalikomot, majd forgassuk meg a tésztával. A tetejére szórjunk reszelt sajtot.

 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 512 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spagetti baconnel és zöldspárgával

  • Medvehagymás makaróni baconnel és paradicsommal

  • Vega olasz kagylótészta

  • Cukkinis paradicsomos zöldpestos penne mozzarellával

  • Zöldséges makarónis csirkemell