Köleses babsaláta recept
2012-05-14- Típus: Babsaláta receptek, Zöldségsaláta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 35 perc
A köles egy csodálatos gabona, a legtöbb ember úgy gondol rá, mint madár eledelre. A köles nagyon tápláló, és mint a hajdina, nem savas élelmiszer, így a nyugtató és könnyen emészthető.
Ezeket szerezd be:
- 1 csésze köles
- 2 csésze víz
- 2 csésze konzerves bab
- 2 nagy paradicsom, apróra vágva
- 1 kaliforniai paprika, felkockázva
- 1 közepes uborka
- 1 közepes hagyma, kockázva
- apróra vágott petrezselyem
- Öntet:
- 1/3 csésze víz
- 3 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál balzsamecet
- 2 teáskanál friss fokhagyma, apróra vágva
- 1 teáskanál só
- 1/8 teáskanál cayenne bors
- 1/4 teáskanál fekete bors
- 1 teáskanál római kömény
1. Lépés
Főzzük a kölest 2 csésze vízben, amíg a víz felszívódik, körülbelül 30 percig. Adjunk hozzá még forró vizet, ha szükséges. Kicsit nyomkodjuk szét villával.
2. Lépés
Egy nagy tálban keverjük össze a kölest, a konzerves babot, a paradicsomot, a paprikát, uborkát és a hagymát. Keverjük össze az öntet hozzávalókat és a salátára öntjük.
3. Lépés
Fedjük le és tegyük hűtőbe, hogy jól lehűljön. Tálaljuk a salátaként sült húsokhoz, vagy csomagoljuk pitába gyros hússal.
Értékelések
(3 / 5)
1 személy értékelt
3 052 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
238,4 kcal -
Összes Zsír
2,0 g -
Szénhidrát
46,0 g -
Fehérje
10,1 g