Köleses babsaláta recept

2012-05-14
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 35 perc

A köles egy csodálatos gabona, a legtöbb ember úgy gondol rá, mint madár eledelre. A köles nagyon tápláló, és mint a hajdina, nem savas élelmiszer, így a nyugtató és könnyen emészthető.

Ezeket szerezd be:

  • 1 csésze köles
  • 2 csésze víz
  • 2 csésze konzerves bab
  • 2 nagy paradicsom, apróra vágva
  • 1 kaliforniai paprika, felkockázva
  • 1 közepes uborka
  • 1 közepes hagyma, kockázva
  • apróra vágott petrezselyem
  • Öntet:
  • 1/3 csésze víz
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 2 teáskanál friss fokhagyma, apróra vágva
  • 1 teáskanál só
  • 1/8 teáskanál cayenne bors
  • 1/4 teáskanál fekete bors
  • 1 teáskanál római kömény

1. Lépés

Főzzük a kölest 2 csésze vízben, amíg a víz felszívódik, körülbelül 30 percig. Adjunk hozzá még forró vizet, ha szükséges. Kicsit nyomkodjuk szét villával.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a kölest, a konzerves babot, a paradicsomot, a paprikát, uborkát és a hagymát. Keverjük össze az öntet hozzávalókat és a salátára öntjük.

3. Lépés

Fedjük le és tegyük hűtőbe, hogy jól lehűljön. Tálaljuk a salátaként sült húsokhoz, vagy csomagoljuk pitába gyros hússal.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3 / 5)

3 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 052 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Majonézes zellersaláta

  • Mediterrán saláta bruschettával és virslivel

  • Céklás sóskasaláta sajttal

  • Almás sonkás saláta

  • Mediterrán saláta tojással, baby rákollóval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    238,4 kcal
  • Összes Zsír

    2,0 g
  • Szénhidrát

    46,0 g
  • Fehérje

    10,1 g