Céklás sóskasaláta sajttal

2014-06-06
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Ha tavasz, akkor friss zöldségek. Ha friss zöldségek, akkor a kert. Friss színek, ízek, illatok!
Ha látok valami friss zöldséget, mindig megjön az ötlet.

Ezeket szerezd be:

  • 2 csomó friss sóskalevél
  • 35-40dkg cékla
  • 20dkg sárgarépa
  • 2db közepes alma
  • 10dkg trappista sajt
  • 2 db kifli
  • tengeri só
  • olívaolaj
  • balzsamecet

1. Lépés

Tegnap édesapám kertjéből szedtünk friss sóskát, a mai vacsora ebből készült! Óriási vitamin és ásványi anyag bomba, nagyon magas vas és C-vitamin tartalommal!

2. Lépés

A sóskát megmostam, leszárítottam, a vastagabb ereket eltávolítottam (a salátába nyersen került). 2db céklát enyhén sós vízben megfőztem, néhány darabolt sárgarépát blansíroztam. Az almát cikkekre, a sajtot kis
kockákra vágtam.

3. Lépés

Kiflikarikákat pirítottam, a salátát összeállítottam.
Tengeri sóval ízesítettem. Olívaolajjal és balzsamecettel meglocsoltam.
Jó étvágyat!

Ha tiszteled az embert és az ételt, szakács vagy!

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 277 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mediterrán saláta bruschettával és virslivel

  • Almás sonkás saláta

  • Mediterrán saláta tojással, baby rákollóval

  • Jégsaláta sajttal és sült szalonnával

  • Pórésaláta recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    318 kcal
  • Zsír

    13.4g
  • Szénhidrát

    40.6g
  • Fehérje

    11.7g
  • Koleszterin

    26mg
  • Cukor

    21.4g