Mediterrán saláta bruschettával és virslivel

2017-04-11
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 7 perc
  • Főzési/Sütési idő: 3 perc
  • Elkészítés: 10 perc

A hűtőben volt egy szép fodros saláta, paradicsom, sajtok, olajbogyók. Kézenfekvő volt, hogy ebből egy gyors saláta lesz.

Ezeket szerezd be:

  • 1 közepes db Fodros saláta
  • 1 közepes db Paradicsom
  • 10 db Olívabogyó (chilivel töltött)
  • 10 db Olívabogyó (fekete)
  • 1 tk Só (ízlés szerint)
  • 1 tk Bors (ízlés szerint)
  • 1 tk Tárkonyecet (ízlés szerint)
  • 1 tk Olívaolaj (extra szűz)
  • 5 dkg Kecskesajt
  • 1 pár Virsli
  • 1 tk Chiliszósz (ízlés szerint)
  • 2 szelet Toast kenyér
  • 1 gerezd Fokhagyma

1. lépés

A salátát szétszedem, rárakom a cikkekre vágott paradicsomot, sózom, borsozom, meglocsolom az ecettel és olívaolajjal, szaggatok rá sajtot, s rászórom az olajbogyókat.

2. lépés

A virsliket megszurkálom, a mikróban megfőzöm.

3. lépés

A toastot megpirítom, bedörzsölöm fokhagymával, a tányérra teszem, a virslit is középre, locsolok rá chiliszószt.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

552 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Céklás sóskasaláta sajttal

  • Almás sonkás saláta

  • Mediterrán saláta tojással, baby rákollóval

  • Jégsaláta sajttal és sült szalonnával

  • Pórésaláta recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    881,8 kcal
  • Zsír

    63 g
  • Koleszterin

    105,5 mg
  • Szénhidrát

    50,8 g
  • Cukor

    10,8 g
  • Fehérje

    35 g