Fahéjas fagylalt
2013-08-17- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
Még mindig tart a fagylalt szezon, ezért most bemutatok nektek egy finom fahéjas verziót!
Ezeket szerezd be:
- 200 g barna cukor
- 350 ml víz
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 500 g mascarpone
- 150 ml tejszín
1. Lépés
Egy fazékba tegyük a vizet és a cukrot, majd kezdjük el melegíteni, amíg a cukor feloldódik. Adjuk hozzá a fahéjat.
2. Lépés
Főzzük körülbelül 10 percig. Vegyük le a tűzről. A tejszínt verjük fel keményre. A mascarponet keverjük össze a fahéjas- cukros keverékkel, majd óvatosan forgassuk bele a felvert habot.
3. Lépés
Tegyük a krémet egy zárható dobozba, tegyük mélyhűtőbe, majd félóránként átkavarva fagyasszuk 3-4 órát.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 389 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
428 kcal -
Zsír
17.9g -
Szénhidrát
54.3g -
Fehérje
14.4g