Fahéjas fagylalt

2013-08-17
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Még mindig tart a fagylalt szezon, ezért most bemutatok nektek egy finom fahéjas verziót!

Ezeket szerezd be:

  • 200 g barna cukor
  • 350 ml víz
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 500 g mascarpone
  • 150 ml tejszín

1. Lépés

Egy fazékba tegyük a vizet és a cukrot, majd kezdjük el melegíteni, amíg a cukor feloldódik. Adjuk hozzá a fahéjat.

2. Lépés

Főzzük körülbelül 10 percig. Vegyük le a tűzről. A tejszínt verjük fel keményre. A mascarponet keverjük össze a fahéjas- cukros keverékkel, majd óvatosan forgassuk bele a felvert habot.

3. Lépés

Tegyük a krémet egy zárható dobozba, tegyük mélyhűtőbe, majd félóránként átkavarva fagyasszuk 3-4 órát.

 

 

 

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1,371 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szupergyors banán fagylalt

  • Kekszes-tejszínes fagylalt

  • Vaníliafagylalt sárgabarackkal és vodkával

  • Isteni barackparfé

  • Mandulafagylalt házi tölcsérrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    428 kcal
  • Zsír

    17.9g
  • Szénhidrát

    54.3g
  • Fehérje

    14.4g