Nyári gyümölcsös sütemény
2014-05-27- Típus: Gyümölcskenyér
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:15 p
A következő süteményben az a szép, hogy bármilyen gyümölcsöt használhatunk hozzá.
Ezeket szerezd be:
- 2 nagy tojás
- 2 teáskanál vanília kivonat
- 175 g vegyes gyümölcs (málna, eper, áfonya, szeder, ribizli stb.)
- 140 g kristálycukor
- 1-2 evőkanál citruslé (citrom, lime vagy narancs)
- 175 g puha vaj
- 175 g porcukor
- 250 g rétesliszt
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180C°-ra, majd vajazzunk ki egy gyümölcskenyér formát, végül béleljük ki sütőpapírral. Tegyük a vajat, cukrot, lisztet, tojást és a vanília kivonatot egy nagy tálba, és verjük fel egy elektromos kézi mixerrel 5 perc alatt, amíg krémes állagú egyveleget kapunk.
2. Lépés
Tegyük az egyharmadát a tésztának a formába, majd szórjuk meg 50 g mindenféle gyümölccsel. Én a következőket ajánlom: eper, málna, ribizli, áfonya, de egészen nyugodtan használható hozzá szeder, vagy később szőlő és banán is. Végül tegyük rá a maradék tésztát.
3. Lépés
Süssük 1 órán keresztül, tűpróbáig. Hűtsük rácson. Tegyük a maradék gyümölcsöt egy tálba, szórjuk le kristálycukorral. Keverjünk bele 1 evőkanál citromlevet vagy narancslevet, majd nyomkodjuk kicsit össze a gyümölcsöket. Tegyük fel a tűzre, majd kb. 5 perc alatt főzzünk belőle szószt. Ezzel locsoljuk le a süteményt.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 233 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
457 kcal -
Zsír
21g -
Szénhidrát
67g -
Fehérje
5g -
Só
0.62g -
Cukor
44g