Almás-diós őzgerinc recept

2015-12-11
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

Egyszerű és isteni karácsonyi sütemény, amit mindenkinek érdemes kipróbálnia.

Ezeket szerezd be:

  • 12 deka vaj
  • 25 deka liszt
  • fél csg sütőpor
  • 1 közepes alma
  • 2 deka friss gyömbér
  • 15 deka darált dió
  • 2,5 deci langyos tej
  • 2 egész tojás
  • 20 deka porcukor
  • 1 tojássárgája
  • A díszítéshez:
  • dió
  • cukrozott narancshéj

1. lépés

Egy őzgerincformát margarinnal kikenek és liszttel behintem. Az almát meghámozom, nagyon kis kockákra felvágom és belekeverem a már kimért sütőporos lisztbe.

2. lépés

A diót ledarálom, pár szemet hagyok a tetejére. A margarint a tojással, porcukorral keverőgép segítségével kihabosítom. Leveszem a gépről és hozzáadom a langyos tejet és belekeverem a diós-lisztes keveréket.

3. lépés

Margarinnal kikent őzgerincformába elegyengetem.170 fokon 50-60 percig sütöm. Még melegen kiöntöm a formából a tetejére cukormázat teszek. Dióval és cukrozott narancshéjjal díszítem.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 958 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fahéjas-mazsolás püspökkenyér

  • Gyümölcsös kevert tészta

  • Fincsi banánkenyér

  • Nyári gyümölcsös sütemény

  • Csokoládés püspökkenyér recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    681 kcal
  • Zsír

    35.1g
  • Koleszterin

    136mg
  • Szénhidrát

    81.5g
  • Cukor

    38.6g
  • Fehérje

    15.1g