Fincsi banánkenyér
2015-09-23- Típus: Gyümölcskenyér
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 55 perc
Egyre olcsóbb a banán az üzletekben, és már nagyon várom a finom fűszeres gyümölcskenyerek és banánkenyerek időszakát, ezért megosztom veletek egyik kedvenc receptemet.
Ezeket szerezd be:
- 140g lágy vaj
- 140g porcukor
- 2 nagy tojás
- 140g liszt
- 1 tk sütőpor
- 2 banán (pépesítve)
- 50g porcukor
- szárított banán chips
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vajazzunk ki egy hosszúkás sütőformát és béleljük ki sütőpapírral.(Amennyiben szilikonos sütőformát használunk, akkor sütőpapír nem is kell.)
2. Lépés
A vajat és a cukrot keverjük össze, amíg könnyű és puha krémet kapunk, majd hozzáadjuk a tojást, és fokozatosan a sütőporos lisztet. Végül jöhet bele a banán.
3. Lépés
Öntsük a tésztát a formába és süssük kb. 30 percig, tűpróbáig. Hűtsük a tepsiben 10 percig, majd tegyük egy rácsra teljesen kihűlni.
4. Lépés
Keverjük össze a porcukrot 2-3 teáskanál vízzel, majd ezzel a mázzal öntsük le a sütemény. Díszítésként szórjuk meg a süteményt banán chipsszel.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
6 622 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
268 kcal -
Zsír
13g -
Szénhidrát
34g -
Fehérje
3g -
Só
0.5g -
Cukor
24g