Fincsi banánkenyér

2015-09-23
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Egyre olcsóbb a banán az üzletekben, és már nagyon várom a finom fűszeres gyümölcskenyerek és banánkenyerek időszakát, ezért megosztom veletek egyik kedvenc receptemet.

Ezeket szerezd be:

  • 140g lágy vaj
  • 140g porcukor
  • 2 nagy tojás
  • 140g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 2 banán (pépesítve)
  • 50g porcukor
  • szárított banán chips

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vajazzunk ki egy hosszúkás sütőformát és béleljük ki sütőpapírral.(Amennyiben szilikonos sütőformát használunk, akkor sütőpapír nem is kell.)

2. Lépés

A vajat és a cukrot keverjük össze, amíg könnyű és puha krémet kapunk, majd hozzáadjuk a tojást, és fokozatosan a sütőporos lisztet. Végül jöhet bele a banán.

3. Lépés

Öntsük a tésztát a formába és süssük kb. 30 percig, tűpróbáig. Hűtsük a tepsiben 10 percig, majd tegyük egy rácsra teljesen kihűlni.

4. Lépés

Keverjük össze a porcukrot 2-3 teáskanál vízzel, majd ezzel a mázzal öntsük le a sütemény. Díszítésként szórjuk meg a süteményt banán chipsszel. 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

6 622 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fahéjas-mazsolás püspökkenyér

  • Almás-diós őzgerinc recept

  • Gyümölcsös kevert tészta

  • Nyári gyümölcsös sütemény

  • Csokoládés püspökkenyér recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    268 kcal
  • Zsír

    13g
  • Szénhidrát

    34g
  • Fehérje

    3g
  • 0.5g
  • Cukor

    24g