Karfiolos-gombás lecsó

2012-07-13
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Lecsó! Lecsó! Lecsó! Próbáljuk ki, hogyan szuperál a karfiol és a gomba a lecsóban. Ez a lecsó recept nem tartalmaz semmi húst, kolbászt. Aki szereti nyugodtan tegyen bele.

Ezeket szerezd be:

  • 1-2 fej Vöröshagyma
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 20 dkg Csiperkegomba
  • 10 dkg Karfiol
  • 2 db Paprika
  • 3 db Paradicsom
  • 2 evőkanál Olaj
  • 4 db Tojás
  • Bors
  • Pirospaprika
  • Petrezselyemzöld
  • Őrölt kömény
  • Egy kevés majoránna

1. lépés

Előkapunk egy serpenyőt, amiben kezdésnek üvegesre pároljuk a felszeletelt hagymát és a szétzúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a csíkokra, kockákra vágott paprikát, paradicsomot és a rózsáira szétszedett karfiolt is. Legvégén tesszük hozzá a szeletelt gombát. Jól elkeverve sóval, borssal, pirospaprikával, majoránnával és köménnyel fűszerezzük ízlésünk szerint. Ezután fedőt teszünk rá és kis lángon körülbelül 10-15 percig pároljuk.

2. lépés

Ha letelt ez a 15 perc, vegyük le a fedőt, hogy a néhány perc alatt elpárologtassuk a levét. Én tojásosan szeretem, ezért dobhatunk rá még 4 tojást is. Ha elértük a számunka vonzó lecsós állagot (folyós, tunkolós, szilárd), akkor megszórhatjuk egy kis petrezselyem zöldjével is.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 694 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Cukkinis lecsó kolbásszal és tojással

  • Gombás lecsó füstölt szalonnával, kolbásszal és gerslivel

  • Baconös-kolbászos lecsó tésztával

  • Lecsó egyszerűen

  • Rizses lecsó tükörtojással

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    382 kcal
  • Összes Zsír

    24,2 g
  • Koleszterin

    327 mg
  • Szénhidrát

    27,6 g
  • Cukor

    13,7 g
  • Fehérje

    19 g