Karfiolos-gombás lecsó
2012-07-13- Típus: Lecsó receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 50 perc
Lecsó! Lecsó! Lecsó! Próbáljuk ki, hogyan szuperál a karfiol és a gomba a lecsóban. Ez a lecsó recept nem tartalmaz semmi húst, kolbászt. Aki szereti nyugodtan tegyen bele.
Ezeket szerezd be:
- 1-2 fej Vöröshagyma
- 2 gerezd Fokhagyma
- 20 dkg Csiperkegomba
- 10 dkg Karfiol
- 2 db Paprika
- 3 db Paradicsom
- 2 evőkanál Olaj
- 4 db Tojás
- Só
- Bors
- Pirospaprika
- Petrezselyemzöld
- Őrölt kömény
- Egy kevés majoránna
1. lépés
Előkapunk egy serpenyőt, amiben kezdésnek üvegesre pároljuk a felszeletelt hagymát és a szétzúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a csíkokra, kockákra vágott paprikát, paradicsomot és a rózsáira szétszedett karfiolt is. Legvégén tesszük hozzá a szeletelt gombát. Jól elkeverve sóval, borssal, pirospaprikával, majoránnával és köménnyel fűszerezzük ízlésünk szerint. Ezután fedőt teszünk rá és kis lángon körülbelül 10-15 percig pároljuk.
2. lépés
Ha letelt ez a 15 perc, vegyük le a fedőt, hogy a néhány perc alatt elpárologtassuk a levét. Én tojásosan szeretem, ezért dobhatunk rá még 4 tojást is. Ha elértük a számunka vonzó lecsós állagot (folyós, tunkolós, szilárd), akkor megszórhatjuk egy kis petrezselyem zöldjével is.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 496 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
382 kcal -
Összes Zsír
24,2 g -
Koleszterin
327 mg -
Szénhidrát
27,6 g -
Cukor
13,7 g -
Fehérje
19 g