Csokipudingos gofri
2012-04-30- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 40 perc
A gofrinak sok fajtája létezik, számtalan nemzetség számtalan verzióba készíti. A leginkább ismert a belga gofri. Idehaza is ismert, főleg strandoláskor ettünk gyerekkorunkban sokat, jó sok tejszínhabbal, mogyorókrémmel.
Most egy csokipudingos verziót olvashattok.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg liszt
- 2 tojás
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg cukor
- 1 főzőtejszín
- vaj
- 1 csomag főzés nélküli csokipuding
- tejszínhab
- 1 citrom héja
Recept elkészítése
1. A tojásokat cukrokkal és a vízzel simára keverjük, hozzáadjuk a tejszínt, a citromhéjat. Belekeverjük a lisztet, a sütőport és az olvasztott vajat. Teljesen csomómentesre keverjük, akár egy konyhai robotgép segítségével.
2. Én a pudingból a gyors változatot szoktam készíteni, amit nem kell főzni. A tejben egyszerűen elkeverem a pudingport egy erre alkalmas keverő tálban, de botmixerrel is dolgozhatunk.
3. Elővesszük a jól bevált rácsos gofrisütőnket, kezdésként egy konyhai ecsettel vajjal vagy kis olajjal kikenjük, majd belecsurgatunk egy merőkanálnyi tésztát (Attól függ, mekkora a sütő.) és aranybarnára sütjük.
4. Tálaláskor leöntjük a pudinggal és tejszínhabbal, friss gyümölccsel tálaljuk.
Értékelések
(3.7 / 5)
3 személy értékelt
6 077 megtekintés