Csokipudingos gofri

2012-04-30
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A gofrinak sok fajtája létezik, számtalan nemzetség számtalan verzióba készíti. A leginkább ismert a belga gofri. Idehaza is ismert, főleg strandoláskor ettünk gyerekkorunkban sokat, jó sok tejszínhabbal, mogyorókrémmel.

Most egy csokipudingos verziót olvashattok.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg cukor
  • 1 főzőtejszín
  • vaj
  • 1 csomag főzés nélküli csokipuding
  • tejszínhab
  • 1 citrom héja

Recept elkészítése

1. A tojásokat cukrokkal és a vízzel simára keverjük, hozzáadjuk a tejszínt, a citromhéjat. Belekeverjük a lisztet, a sütőport és az olvasztott vajat. Teljesen csomómentesre keverjük, akár egy konyhai robotgép segítségével.

2. Én a pudingból a gyors változatot szoktam készíteni, amit nem kell főzni. A tejben egyszerűen elkeverem a pudingport egy erre alkalmas keverő tálban, de botmixerrel is dolgozhatunk.

3. Elővesszük a jól bevált rácsos gofrisütőnket, kezdésként egy konyhai ecsettel vajjal vagy kis olajjal kikenjük, majd belecsurgatunk egy merőkanálnyi tésztát (Attól függ, mekkora a sütő.) és aranybarnára sütjük.

4. Tálaláskor leöntjük a pudinggal és tejszínhabbal, friss gyümölccsel tálaljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

6 077 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diabetikus gofri

  • Vaníliás gofri

  • Gyors alap gofri

  • Fahéjas gofri

  • Joghurtos gofri