Almás piskóta

2013-10-13
Almás piskóta
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Ha nincs sok időm a desszertre, akkor általában olyan receptet választok, ami gyorsan elkészül. Ennél a receptnél sincs másképp.

Ezeket szerezd be:

  • 450g alma
  • ½ citrom leve
  • 225g lágy vaj
  • 280g porcukor
  • 4 tojás
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 350g rétesliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál barna cukor

1. lépés

Melegítsük fel a sütőt 180°C-ra, vajazunk ki egy négyszögletes tepsit (kb. 27cm x 20cm) és béleljük ki sütőpapírral. Hámozzuk meg az almákat, távolítsuk el a magházat, majd szeleteljük fel vékonyan. Tegyük egy tálba és locsoljuk le a citromlével.

2. lépés

Helyezzük a vajat, porcukrot, tojást, vaníliát, lisztet és a sütőport egy nagy tálba, és alaposan keverjük simára. A tésztát öntsük a formába, majd a tetejére rendezzük az almaszeleteket. Megszórjuk a barna cukorral.

3. lépés

Süssük 45-50 percig, amíg aranybarna és rugalmas tapintású lesz a tészta. Hagyjuk hűlni 10 percig tálalás előtt. Tálaláskor kínáljuk vaníliás vagy fahéjas cukorral, de lekvárral és fagylalttal is kiváló.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

765 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Orhidea szelet

    Orchidea szelet

  • Lotti szelet

    Lotti szelet

  • Meggyes krémszelet

    Meggyes krémszelet

  • Két emelet boldogság

    Két emelet boldogság

  • Ribizlis szelet

    Ribizlis szelet

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    285 kcal
  • Zsir

    13g
  • Szénhidrát

    39g
  • Fehérje

    4g