Vörösboros nyúlpaprikás

2012-12-02
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:10 p
  • Elkészítés: 1:40 p

A hétvégén nagy családi megvendégelésre készülünk, ezért ma nyúlpörkölt lesz a menü. Már reggel óta  a konyhában sürgölődök, de nem is baj, mert megéri! :)

Ezeket szerezd be:

  • 1 nyúl
  • 2 dl vörösbor
  • 3 hagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 paprika
  • 1 tk pirospaprika
  • só, bors ízlés szerint

1. lépés

A nyúlhúst jól átmossuk és feldaraboljuk. A hagymákat leszeleteljük, majd kis zsíron vagy olajon elkezdjük megpirítani. Utána hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük vízzel és beletesszük a nyulat.

2. lépés

Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal. Innentől számítva lassú tűzön körülbelül 60 percig főzzük. pótoljuk a vizet, ha elfőné. Amikor már majdnem puha a hús, beletesszük a paradicsomot, a paprikát, felöntjük a vörösborral és addig főzzük, ameddig a lé eltűnik belőle.

Tálaljuk rizzsel vagy tésztával, de lehet nokedlivel vagy főtt krumplival is.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.6 / 5)

3.6 5 7
Értékeld a receptet!

7 személy értékelt

8 514 megtekintés

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    386 kcal
  • Zsír

    13.6g
  • Szénhidrát

    7.7g
  • Fehérje

    49.4g