Vörösboros nyúlpaprikás
2012-12-02- Típus: Nyúlpörkölt receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:10 p
- Elkészítés: 1:40 p
A hétvégén nagy családi megvendégelésre készülünk, ezért ma nyúlpörkölt lesz a menü. Már reggel óta a konyhában sürgölődök, de nem is baj, mert megéri! :)
Ezeket szerezd be:
- 1 nyúl
- 2 dl vörösbor
- 3 hagyma
- 2 paradicsom
- 2 paprika
- 1 tk pirospaprika
- só, bors ízlés szerint
1. lépés
A nyúlhúst jól átmossuk és feldaraboljuk. A hagymákat leszeleteljük, majd kis zsíron vagy olajon elkezdjük megpirítani. Utána hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük vízzel és beletesszük a nyulat.
2. lépés
Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal. Innentől számítva lassú tűzön körülbelül 60 percig főzzük. pótoljuk a vizet, ha elfőné. Amikor már majdnem puha a hús, beletesszük a paradicsomot, a paprikát, felöntjük a vörösborral és addig főzzük, ameddig a lé eltűnik belőle.
Tálaljuk rizzsel vagy tésztával, de lehet nokedlivel vagy főtt krumplival is.
Értékelések
(3.6 / 5)
7 személy értékelt
8 713 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
386 kcal -
Zsír
13.6g -
Szénhidrát
7.7g -
Fehérje
49.4g