Hideg uborkaleves

2012-09-29
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 10 perc

Ezt a levest az egyik barátnőm készítette nekem, mikor egyik alkalommal egy csajos-beszélgetős napot tartottunk. A recept nagyon egyszerű, melegben jól behűtve is kiváló.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kígyóuborka
  • 1 evőkanál kapor
  • 1/2 dl tejszín
  • 3 dl kefir
  • 2 szál újhagyma
  • 1 tk fokhagyma granulátum
  • csipet só és bors

1. lépés

A hozzávalókat egyszerűen tegyük a turmixgépbe, majd magas fokozaton pürésítsük. Táalás előtt érdemes behűteni, majd újhagyma zöldjével megszórva tálalni.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 321 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges spárgaleves

  • Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

  • Kertészlány leves

  • Medvehagymás zöldségleves mozzarellával

  • Mexikói zöldségleves füstölt sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    123 kcal
  • Zsír

    2,7 g
  • Szénhidrát

    16,2 g
  • Fehérje

    10,7 g