Sült csirkecomb rántott patisszonnal

2014-03-26
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Bár a hőség miatt szívem szerint egy egyszerű saláta készült volna, de mivel vasárnap van, mégis egy komolyabb étel került az asztalomra.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db csirkecomb
  • 4 db újkrumpli
  • 1 db kisebb patisszon
  • 1-2 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
  • olívaolaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • 0.5 db citrom
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 db kovászos uborka

1. Lépés

A csirkecombokat fűszerezem, facsarok rá citromot, meglocsolom olívaolajjal, s beteszem a hűtőbe egy napra.

2. Lépés

Másnap a krumplikat megkapirgálom, felvágom, s sós vízben előfőzöm.

3. Lépés

A patisszont szeletelem, megpucolom, fűszerezem, bepanírozom, s egy serpenyőben olajban kirántom. Kiveszem, félreteszem.

4. Lépés

A serpenyőbe berakom a csirkecombokat és a krumplit, újból megfűszerezem, ráöntöm a páclét, s megsütöm.

5. Lépés

Amikor már majdnem kész visszarakok egy szelet patisszont, hogy az is átmelegedjen.

6. Lépés

Tálalok, a tányérra teszek egy combot, egy szelet patisszont, melyre nyomok majonézt, a krumplik felét, s két uborka szeletet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 184 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Savanyú káposztás csirkecombok

  • Tyúktepertő csirkefarhátból

  • Ropogós sült csirke

  • Káposztaágyon sült csirkecombok

  • Sült csirkecomb mexikói rizzsel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    658 kcal
  • Zsír

    18,6 g
  • Koleszterin

    126 mg
  • Szénhidrát

    99,9 g
  • Cukor

    6,5 g
  • Fehérje

    28,1 g