Sült csirkecomb rántott patisszonnal
2014-03-26- Típus: Sült csirke receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 55 perc
Bár a hőség miatt szívem szerint egy egyszerű saláta készült volna, de mivel vasárnap van, mégis egy komolyabb étel került az asztalomra.
Ezeket szerezd be:
- 2 db csirkecomb
- 4 db újkrumpli
- 1 db kisebb patisszon
- 1-2 db tojás
- 4 evőkanál liszt
- 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
- olívaolaj
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- 0.5 db citrom
- 2 evőkanál majonéz
- 2 db kovászos uborka
1. Lépés
A csirkecombokat fűszerezem, facsarok rá citromot, meglocsolom olívaolajjal, s beteszem a hűtőbe egy napra.
2. Lépés
Másnap a krumplikat megkapirgálom, felvágom, s sós vízben előfőzöm.
3. Lépés
A patisszont szeletelem, megpucolom, fűszerezem, bepanírozom, s egy serpenyőben olajban kirántom. Kiveszem, félreteszem.
4. Lépés
A serpenyőbe berakom a csirkecombokat és a krumplit, újból megfűszerezem, ráöntöm a páclét, s megsütöm.
5. Lépés
Amikor már majdnem kész visszarakok egy szelet patisszont, hogy az is átmelegedjen.
6. Lépés
Tálalok, a tányérra teszek egy combot, egy szelet patisszont, melyre nyomok majonézt, a krumplik felét, s két uborka szeletet.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 184 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
658 kcal -
Zsír
18,6 g -
Koleszterin
126 mg -
Szénhidrát
99,9 g -
Cukor
6,5 g -
Fehérje
28,1 g