Hagymás-paradicsomos szardínia
2013-09-20- Típus: Különleges hal receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Finom kis sült halacskák, hagymás-paradicsomos szószban. Na, ezt ki kell próbálni!
Ezeket szerezd be:
- 1 kg Szardínia
- 6 db Vöröshagyma
- 4 db Paradicsom
- 1 db kis konzerves Paradicsomos sűrítmény
- 2 gerezd Fokhagyma
- Pirospaprika
- Olaj
- Só
- Bors
- Petrezselyem
- Sáfrány
- Köménymag
- Liszt
1. lépés
Az előkészített szardíniát besózzuk, lisztbe beleforgatjuk, és olajban kisütjük.
2. lépés
Szintén olajon megfonnyasztjuk a felvágott paradicsomot és a vöröshagymát. Hozzáadjuk a karikákra vágott fokhagymát, a konzerves paradicsom sűrítményt, majd pirospaprikával, köménymaggal, sáfránnyal, petrezselyemmel, sóval, borssal fűszerezzük.
3. lépés
Fűszerezés után felöntjük egy kevés vízzel, beletesszük a sült szardíniákat és óvatos kevergetés kis lángon körülbelül 3-5 percig rotyogtatjuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 684 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
665 kcal -
Összes Zsír
33,6 g -
Koleszterin
355 mg -
Szénhidrát
23,3 g -
Cukor
10,1 g -
Fehérje
65 g