Hagymás-paradicsomos szardínia

2013-09-20
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Finom kis sült halacskák, hagymás-paradicsomos szószban. Na, ezt ki kell próbálni!

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg Szardínia
  • 6 db Vöröshagyma
  • 4 db Paradicsom
  • 1 db kis konzerves Paradicsomos sűrítmény
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • Pirospaprika
  • Olaj
  • Bors
  • Petrezselyem
  • Sáfrány
  • Köménymag
  • Liszt

1. lépés

Az előkészített szardíniát besózzuk, lisztbe beleforgatjuk, és olajban kisütjük.

2. lépés

Szintén olajon megfonnyasztjuk a felvágott paradicsomot és a vöröshagymát. Hozzáadjuk a karikákra vágott fokhagymát, a konzerves paradicsom sűrítményt, majd pirospaprikával, köménymaggal, sáfránnyal, petrezselyemmel, sóval, borssal fűszerezzük.

3. lépés

Fűszerezés után felöntjük egy kevés vízzel, beletesszük a sült szardíniákat és óvatos kevergetés kis lángon körülbelül 3-5 percig rotyogtatjuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 684 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tengerihal-filé mangóval

  • Spárgás rántott nyelvhal

  • Tengerihal-filé mediterrán módra

  • Tengeri hal fokhagymás zöldmártásban

  • Lecsós tengerihal-filé tojással

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    665 kcal
  • Összes Zsír

    33,6 g
  • Koleszterin

    355 mg
  • Szénhidrát

    23,3 g
  • Cukor

    10,1 g
  • Fehérje

    65 g