Hajdúkáposzta recept
2012-05-30- Típus: Káposztás receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-5
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
A hajdúkáposzta egy tökéletes recept, ha a piacon találunk finom vecsési káposztát, talán abból a legfinomabb készíteni.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg vecsési savanyú káposzta
- 1 vöröshagyma
- 1 tk pirospaprika
- 1 csík kolbász (csípős is lehet)
- 1 dl csirkealaplé
- só, bors
1. Lépés
A hagymát vágjuk szeletekre, majd tegyük fel olajon pirítani. Tegyük hozzá a pirospaprikát, majd tegyük bele a fincsi káposztát.
2. Lépés
Engedjük fel a csirkealaplével és elkezdjük elfőzni a káposzta alatt a levet. Amikor ez meg van, hozzátesszük a karikákra vágott kolbászt is.
Tálalhatjuk úgy, mint a székelykáposztát, tejföllel és nagy karéj kenyérrel.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
7 145 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
225 kcal