Áfonyás torta recept
2012-07-05- Típus: Gyümölcstorta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 1:15 p
Imádom az áfonyát, ez meg is látszik, mert rengeteget használom sütéshez ezt a bogyós gyümölcsöt, hiszen nagyon sok vitamin van benne, köztük C-vitamin és a nőknek különösen ajánlott a fogyasztása, mert jótékony hatással van a szervezetre.
Ezeket szerezd be:
- 75 g vaj, olvasztott
- 2 tojás
- 2 tk sütőpor
- 400 g áfonya
- 35 dkg liszt
- 175 g cukor
- 175 ml narancslé
- A tetejére:
- 125 g vágott dió
- 50 g barna cukor
- 3 teáskanál fahéj
- 1/2 teáskanál kardamom
- 2 evőkanál olvasztott vaj
1. Lépés
Vajazzunk ki egy tetszőleges méretű sütőformát, majd lisztezzük be finoman, különös tekintettel a sütőforma oldalát is. Melegítsük elő a sütőt 170-180°C-ra.
2. Lépés
Keverjük össze a diót, a barna cukrot, a fahéjat, a kardamomt és az olvasztott vajat, majd tegyük félre. (Ez lesz a töltelék.) Dolgozzuk össze az olvasztott vajat, a tojás és narancslevet, majd adjuk hozzá a cukrot. Keverjük jól össze, majd csak ezután jön bele a liszt és a sütőpor.
3. Lépés
Nem kell túl sokat foglalkoznunk a tésztával, csak nagyjából keverjünk rajta párat. Öntsük a sütőformába a fele tésztát. Szórjuk meg a megmosott áfonyával, majd a tetejére jöhet a diós-cukros-fahéjas keverék, majd azt ismét a tészta követi, a tetejére pedig diszítésként szórjunk még egy kis áfonyát.
4. Lépés
Tegyük sütőbe és süssük 175 °C-on kb 45 percig. Tálalás előtt hagyjuk kihűlni egy rácson, majd tálaljuk porcukorral megszórva vagy tejszínhabbal.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 819 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
745 kcal -
Összes zsír
33,8 g -
Szénhidrát
103,8 g -
Fehérje
12,9 g