Áfonyás torta recept

2012-07-05
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

Imádom az áfonyát, ez meg is látszik, mert rengeteget használom sütéshez ezt a bogyós gyümölcsöt, hiszen nagyon sok vitamin van benne, köztük C-vitamin és a nőknek különösen ajánlott a fogyasztása, mert jótékony hatással van a szervezetre.

Ezeket szerezd be:

  • 75 g vaj, olvasztott
  • 2 tojás
  • 2 tk sütőpor
  • 400 g áfonya
  • 35 dkg liszt
  • 175 g cukor
  • 175 ml narancslé
  • A tetejére:
  • 125 g vágott dió
  • 50 g barna cukor
  • 3 teáskanál fahéj
  • 1/2 teáskanál kardamom
  • 2 evőkanál olvasztott vaj

1. Lépés

Vajazzunk ki egy tetszőleges méretű sütőformát, majd lisztezzük be finoman, különös tekintettel a sütőforma oldalát is. Melegítsük elő a sütőt 170-180°C-ra.

2. Lépés

Keverjük össze a diót, a barna cukrot, a fahéjat, a kardamomt és az olvasztott vajat, majd tegyük félre. (Ez lesz a töltelék.) Dolgozzuk össze az olvasztott vajat, a tojás és narancslevet, majd adjuk hozzá a cukrot. Keverjük jól össze, majd csak ezután jön bele a liszt és a sütőpor.

3. Lépés

Nem kell túl sokat foglalkoznunk a tésztával, csak nagyjából keverjünk rajta párat. Öntsük a sütőformába a fele tésztát. Szórjuk meg a megmosott áfonyával, majd a tetejére jöhet a diós-cukros-fahéjas keverék, majd azt ismét a tészta követi, a tetejére pedig diszítésként szórjunk még egy kis áfonyát.

4. Lépés

Tegyük sütőbe és süssük 175 °C-on kb 45 percig. Tálalás előtt hagyjuk kihűlni egy rácson, majd tálaljuk porcukorral megszórva vagy tejszínhabbal.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2,537 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szilvás túrótorta

  • Málnás-mandulás torta

  • Málnás-csokis mousse torta

  • Angol almatorta

  • Karácsonyi almatorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    745 kcal
  • Összes zsír

    33,8 g
  • Szénhidrát

    103,8 g
  • Fehérje

    12,9 g