Kolbászos almás káposzta

2012-11-16
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:5 p
  • Elkészítés: 1:20 p

Kolbászos almás káposzta, igen! Addig ilyet nem is ettem, amíg apám egyszer elő nem vette a nagy gasztro tudását. A végeredmény: SZUPER!

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg Káposzta
  • 40 dkg Kolbász
  • 25 dkg Alma
  • 10 dkg Füstölt szalonna
  • 2 dl Tejföl

1. lépés

A szalonnát lekockázzuk, majd egy kis olajon kisütjük. Ha ezzel végeztünk, hozzáadjuk a kifacsart káposztát és ezt is megpirítjuk.

2. lépés

Ezután öntsük fel körülbelül 1-1,5 dl vízzel és adjuk hozzá a megpucolt, szeletekre vagy kockákra vágott almát. Tegyünk rá fedőt és szépen pároljuk egybe 40-45 percen keresztül.

3. lépés

Egy másik edényben közben kisütjük a szeletekre vágott kolbászokat, majd amikor megpároltuk a káposztát, belekeverjük. Kicsit még egybe főzzük és tálalásnál jól meglocsoljuk tejföllel.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 657 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros lucskos káposzta húsgombóccal és tejföllel

  • Rakott káposzta darált hússal, tejföllel, sajttal

  • Fehérboros káposzta húsos gombóccal

  • Gurulós tarhonya

  • Káposztatekercs

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    609 kcal
  • Összes Zsír

    47,5 g
  • Koleszterin

    129 mg
  • Szénhidrát

    14,4 g
  • Cukor

    8,6 g
  • Fehérje

    30,9 g