Kolbászos almás káposzta
2012-11-16- Típus: Káposztás receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:5 p
- Elkészítés: 1:20 p
Kolbászos almás káposzta, igen! Addig ilyet nem is ettem, amíg apám egyszer elő nem vette a nagy gasztro tudását. A végeredmény: SZUPER!
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg Káposzta
- 40 dkg Kolbász
- 25 dkg Alma
- 10 dkg Füstölt szalonna
- 2 dl Tejföl
1. lépés
A szalonnát lekockázzuk, majd egy kis olajon kisütjük. Ha ezzel végeztünk, hozzáadjuk a kifacsart káposztát és ezt is megpirítjuk.
2. lépés
Ezután öntsük fel körülbelül 1-1,5 dl vízzel és adjuk hozzá a megpucolt, szeletekre vagy kockákra vágott almát. Tegyünk rá fedőt és szépen pároljuk egybe 40-45 percen keresztül.
3. lépés
Egy másik edényben közben kisütjük a szeletekre vágott kolbászokat, majd amikor megpároltuk a káposztát, belekeverjük. Kicsit még egybe főzzük és tálalásnál jól meglocsoljuk tejföllel.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 158 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
609 kcal -
Összes Zsír
47,5 g -
Koleszterin
129 mg -
Szénhidrát
14,4 g -
Cukor
8,6 g -
Fehérje
30,9 g