Mustáros sült csirke felsőcomb krumplival, patisszonnal, brokkolival

2013-07-08
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

És megint csirke! Én egyáltalán nem bánom.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db csirke felsőcomb
  • 4 db nagyobb újkrumpli
  • 1/2 kicsi patisszon
  • 2 db brokkoli rózsa
  • 1 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olívaolaj
  • mustár
  • só, őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • 1 fürt koktélparadicsom

1. lépés

A csirkecombokat bekenem mustárral, sózom, borsozom, megszórom paprikával, hűtőbe teszem 2 órára. A krumplikat megkapirgálom, felvágom, s sós vízben a brokkolival előfőzöm. A patisszont szeletelem, megpucolom, sózom, borsozom, bepanírozom, s egy serpenyőben olajban kirántom. Kiveszem, félreteszem.

2. lépés

A serpenyőbe berakom a csirkecombokat és a krumplit, megsütöm. Amikor már majdnem kész visszarakok egy szelet patisszont, s egy brokkolit, hogy azok is átmelegedjenek.
Tálalok, a tányérra teszek egy combot, egy szelet patisszont, egy brokkoli rózsát, a krumplik felét, s díszítésként teszek rá koktélparadicsomot.

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 920 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mustáros hagymás csirke

  • Mustáros csirkecsíkok

  • Mustáros csirkemell

  • Mézes-mustáros pulyka recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1,037 kcal
  • Zsír

    27.7g
  • Szénhidrát

    134.8g
  • Fehérje

    65.8g