Csirkecomb sütőzacskóban gombával
2012-09-23- Típus: Sütőzacskós húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Mostanában egyre kedveltebb a sütőzacskóban elkészíthető ételek, hiszen nincs sok macera vele, csak be kell rakni a zacskóba a hozzávalókat és már süthető is.
Ezeket szerezd be:
- 70 dkg csirkecomb
- 1 kaliforniai paprika
- 2 nagy vöröshagyma
- 15 dkg gomba
- 1 csésze zöldség mix
- 4 evőkanál olíaolaj
- 1 evőkanál bazsalikom
- 1 evőkanál oregánó
- 1 evőkanál majoránna
- 1 evőkanál kakukkfű
- 1 tk bors
- 1 tk grill fűszersó
- 1 kis üveg olívabogyó
- 1 csésze koktélpararicsom
- só ízlés szerint
1. lépés
A csirkecombokat megmossuk, majd kicsit bedörzsöljük őket sóval. A hagymákat megpucoljuk és felszeleteljük. Tegyünk ugyan így a kaliforniai paprikával, a gombával. Tegyünk mindent a sütőzacskóba.
2. lépés
Az olívaolajat keverjük össze a fűszerekkel és a keveréket öntsük a zacskóba. Próbáljuk meg elegyengetni, hogy mindegyik húsra jusson, öntsünk bele 0,5 dl vizet és óvatosan rázogassuk meg. Zárjuk be a sütőzacskót, ne nagyon szorosan, hagyjunk némi helyet.
3. lépés
Egy tűvel szúrjuk ki a zsák tetejét több helyen, majd helyezzük egy tepsibe és tegyük be a sütőbe. 180˘C-ra előmelegített sütőben körülbelül 44-50 percig süssük.
Tálaljuk steak burgonyával vagy salátával.
Értékelések
(3.2 / 5)
6 személy értékelt
18 397 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
506 kcal -
Zsír
23.3 g -
Szénhidrát
18.8 g -
Fehérej
56.5 g