Házi vaníliás puding eperrel

2013-02-16
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 6 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Nincs is jobb, mint egy házi vanília puding, a tetején finom gyümölccsel. Gyorsan elkészül, nagyon krémes.

Ezeket szerezd be:

  • 4 evőkanál brandy
  • 200 g felezett eper
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 250 ml tej
  • 4 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 evőkanál liszt

1. lépés

Vegyünk 5 evőkanál tejet, keverjük bele a kukoricakeményítőt és a vaníliás cukrot. A maradék tejet felforraljuk, öntsük hozzá a lisztet és főzzük belőle sűrű pudingot, majd mikor látjuk összébb ugrani, keverjük hozzá a keményítős keveréket.Tegyük félre hűlni.

2. lépés

A pudingot adagoljuk hőálló tálakba, a tetejére halmozzuk az epret, majd szórjuk meg a barna cukorral, csepegtessük le egy kis brandyvel. Helyezzük a tálakat előmelegített sütőbe és 200°C-on süssük körülbelül 5-6 percig, amíg a cukor karamellizálódik. Tálalás előtt hűtsük be.

 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2,174 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vaníliás-fahéjas chia puding

  • Vaníliapuding sárgabarackkal

  • Banános-narancsos puding csokival és mogyoróval

  • Kókuszos-csokoládés quinoa puding

  • Házi csokoládé puding

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    106 kcal
  • Zsír

    1,2 g
  • Szénhidrát

    20,4 g
  • Fehérje

    2,4 g