Házi vaníliás puding eperrel
2013-02-16- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 6 perc
- Elkészítés: 20 perc
Nincs is jobb, mint egy házi vanília puding, a tetején finom gyümölccsel. Gyorsan elkészül, nagyon krémes.
Ezeket szerezd be:
- 4 evőkanál brandy
- 200 g felezett eper
- 4 evőkanál barna cukor
- 250 ml tej
- 4 teáskanál kukoricakeményítő
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 evőkanál liszt
1. lépés
Vegyünk 5 evőkanál tejet, keverjük bele a kukoricakeményítőt és a vaníliás cukrot. A maradék tejet felforraljuk, öntsük hozzá a lisztet és főzzük belőle sűrű pudingot, majd mikor látjuk összébb ugrani, keverjük hozzá a keményítős keveréket.Tegyük félre hűlni.
2. lépés
A pudingot adagoljuk hőálló tálakba, a tetejére halmozzuk az epret, majd szórjuk meg a barna cukorral, csepegtessük le egy kis brandyvel. Helyezzük a tálakat előmelegített sütőbe és 200°C-on süssük körülbelül 5-6 percig, amíg a cukor karamellizálódik. Tálalás előtt hűtsük be.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 420 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
106 kcal -
Zsír
1,2 g -
Szénhidrát
20,4 g -
Fehérje
2,4 g