Csőben sült tejfölös-sajtos-baconös karfiol

2016-05-27
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Erre a finomságra már nagyon vágytam, most végre elkészítettem.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db Karfiol (kb. 40 dkg)
  • 1 kiskanál Ételízesítő (ízlés szerint)
  • 1 kiskanál Bors (ízlés szerint)
  • 140 g Tejföl
  • 3 dkg Trappista sajt
  • 3 dkg Füstölt sajt
  • 2 dkg Kéksajt
  • 3 szelet Bacon szalonna
  • 2 tk Olívaolaj
  • 6 szál Snidling
  • 2 db Chilipaprika

1. lépés

A karfiol torzsáját levágom, s beteszem egy lábasba, felöntöm vízzel. Sózom, borsozom, szórok bele vegetát, s megfőzöm.

2. lépés

Közben lereszelem a sajtokat, s felvágom a bacont.

3. lépés

Egy serpenyőbe locsolok kevés olajat, beleteszem a karfiolt. Bekenem tejföllel, rászórom a sajtokat és a bacont.

4. lépés

Beteszem a 180 °C fokra előmelegített sütőbe, s hőlégkeverésen 25 percig sütöm. Majd átkapcsolok grillfokozatra (200 °C fok) és még 10 percig pirítom.

5. lépés

Amikor kész, díszítem 3 szál snidlinggel, s egy chilivel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 323 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Garnírozott karfiol recept

  • Avokádó és tojás csőben sütve paradicsommal

  • Brokkoli csülöksonkával és kecskesajttal

  • Májkrémes gombapörkölttel töltött paprika és gombafejek krumpliágyon, csőben sütve

  • Spaghetti gazdagon, csőben sütve

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    726 kcal
  • Zsír

    50,1 g
  • Koleszterin

    104,3 mg
  • Szénhidrát

    39,1 g
  • Cukor

    20,2 g
  • Fehérje

    36 g