Fűszeres pulykagombóc

2014-09-08
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A következő receptet ne csak pulykával, de csirkével, sertéssel vagy marhával is kipróbálhatjuk. Ideális partifalatka, de főételként krumplipürével is nagyszerű!

Ezeket szerezd be:

  • 600 g darált pulykahús
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Ízlés szerint fűszerek:
  • rozmaring, bazsalikom, oregánó, petrezselyem, chili, só, bors
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • olaj

1. lépés

A darált húshoz hozzáütjük a tojást, hozzátesszük a nagyon apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát. Ízlés szerint fűszerezzük: sóval, borssal, rozmaringgal, oregánóval, bazsalikommal és petrezselyemmel (persze más fűszert is használhatunk, vagy ebből csak néhányat.)

Ha szeretnénk egy kicsit pikánsra, akkor chili is mehet bele.

2. lépés

Ezután leszórjuk zsemlemorzsával és kézzel jól összedolgozzuk. Vizezzük be a kezünket, majd alakítsunk belőle közepes méretű gombócokat. Egy olajozott tepsibe fektetjük egymástól viszonylag messze. 180°C-on 20 perc alatt pirosra sülnek.

Salsa szósszal minden parti ideális résztvevője!

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 868 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spagetti ágyon paradicsomos húsgombóc

  • Sáfrányos marhagombóc

  • Paradicsomos húsgombóc recept

  • Marhagombóc paradicsomszósszal

  • Indiai fűszeres húsgolyó

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    309 kcal
  • Zsír

    9.3g
  • Koleszterin

    155mg
  • Szénhidrát

    7.4g
  • Cukor

    1.6g
  • Fehérje

    46.5g