Waldorf saláta

2012-04-02
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Ezeket szerezd be:

  • 1/2 csésze apróra vágott, enyhén pirított dió
  • 1/2 csésze zeller, vékonyra szeletelve
  • 1/2 csésze mag nélküli szőlő (piros)
  • 1 édes alma
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • vegyes saláta

Elkészítés

Egy közepes méretű tálban habverővel keverjük össze a majonézt (vagy joghurtot) és a citromlevet. Adjunk hozzá 1/2 teáskanál sót, 1/4 teáskanál frissen őrölt borsot. Keverjük össze a meghámozott és kis szeletekre vágott almát, az egész szőlőt, a zellert, és a diót.

Finoman szórjuk bele a vegyes salátát pár forgásban keverjük össze.

Ízesítésként tehetünk bele kockákra vágott gépsonkát.

Sült húsokhoz, halakhoz egyaránt fogyasztható.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 178 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mediterrán saláta bruschettával és virslivel

  • Szardíniás-tojásos saláta

  • Csirkés-avokádós saláta

  • Majonézes reteksaláta

  • Balzsamecetes vegyes saláta