Indiai fűszeres húsgolyó
2013-03-18- Típus: Húsgombóc receptek
- Nemzetiség: Indiai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 55 perc
Ezt a húsgombócot bármilyen húsból elkészíthetjük, a legjobb marhából és bárányból, de nyugodtan készíthető sertésből és csirkéből is.
Ezeket szerezd be:
- 500 g darált marhahús
- 3 fej hagyma
- 2 zöldpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál sűrített paradicsom
- 3 csipet currypor
- csipetnyi cayenne
- olívaolaj
- só, bors
1. lépés
Tegyük a darált marhahúst egy tálba, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd jöhetnek rá a fűszerek.
Tisztítsuk meg a vöröshagymát, apróra daraboljuk. A fokhagymát törjük át. A zöldpaprikát vágjuk félbe, csumázzuk, majd azt is vágjuk apró darabokra.
2. lépés
Keverjük össze a darált húst és vizes kézzel formáljunk belőle gombócokat. Egy serpenyőben melegítsünk fel egy kevéske olívaolajat, majd pirítsuk meg a golyókat.
3. lépés
Állítsuk kisebbre a lángot, majd tegyük a húsgombócokhoz a hagymát, és a zöldpaprikát. Néhány perc alatt pirítsuk meg. Egy külön tálban keverjünk ki 3 evőkanál sűrített paradicsomot 200 ml meleg vízzel, enyhén fűszerezzük, jöhet hozzá a fokhagyma, majd adjuk a serpenyőhöz.
4. lépés
Jól keverjük el, majd a mártást főzzük sűrűre. Forgassuk bele a húsgombócokat. 15 percig főzzük, után tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
5 848 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
290 kcal -
Zsír
8.1g -
Szénhidrát
13.4g -
Fehérje
40g