Indiai fűszeres húsgolyó

2013-03-18
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Ezt a húsgombócot bármilyen húsból elkészíthetjük, a legjobb marhából és bárányból, de nyugodtan készíthető sertésből és csirkéből is.

Ezeket szerezd be:

  • 500 g darált marhahús
  • 3 fej hagyma
  • 2 zöldpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 3 csipet currypor
  • csipetnyi cayenne
  • olívaolaj
  • só, bors

1. lépés

Tegyük a darált marhahúst egy tálba, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd jöhetnek rá a fűszerek.

Tisztítsuk meg a vöröshagymát, apróra daraboljuk. A fokhagymát törjük át. A zöldpaprikát vágjuk félbe, csumázzuk, majd azt is vágjuk apró darabokra.

2. lépés

Keverjük össze a darált húst és vizes kézzel formáljunk belőle gombócokat. Egy serpenyőben melegítsünk fel egy kevéske olívaolajat, majd pirítsuk meg a golyókat.

3. lépés

Állítsuk kisebbre a lángot, majd tegyük a húsgombócokhoz a hagymát, és a zöldpaprikát. Néhány perc alatt pirítsuk meg. Egy külön tálban keverjünk ki 3 evőkanál sűrített paradicsomot 200 ml meleg vízzel, enyhén fűszerezzük, jöhet hozzá a fokhagyma, majd adjuk a serpenyőhöz.

4. lépés

Jól keverjük el, majd a mártást főzzük sűrűre. Forgassuk bele a húsgombócokat. 15 percig főzzük, után tálaljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 836 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fűszeres pulykagombóc

  • Spagetti ágyon paradicsomos húsgombóc

  • Sáfrányos marhagombóc

  • Paradicsomos húsgombóc recept

  • Marhagombóc paradicsomszósszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    290 kcal
  • Zsír

    8.1g
  • Szénhidrát

    13.4g
  • Fehérje

    40g