Fahéjas csillagok
2012-11-24- Típus: Teasütemény
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
Ezt a fincsi receptet Karácsonykor ideális készíteni, de bármikor ünnepi hangulatot tud varázsolni.
Ezeket szerezd be:
- 225g örölt dió
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk reszelt citromhéj
- 3 nagy tojás
- 200 g porcukor
- 3 evőkanál liszt
- Csipet só
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Keverjük össze a diót, a fahéjat, a porcukor felét, a citrom héjat és a lisztet. Verjük fel a tojásfehérjét alacsony sebességen amíg habos állagú lesz. Hozzáadjuk a sót, majd magasabb fokozaton kemény habot készítünk belőle. Fokozatosan adjuk hozzá a porcukor felét. A tojáshab egyharmad részét keverjük a diós keverékhez, a másik 2/3 részt tegyük félre.
2. lépés
Gyúrjuk össze a tésztát, majd nyújtsuk ki fél centiméter vastagra. Vágjunk tetszőleges karácsonyi mintákat, csillagot, fenyőfát, ami tetszik, majd helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe őket. Tegyük sütőbe őket és süssük 10-12 percig, utána vegyük ki őket és mindegyik tetejére tegyünk a fenntartott tojáshabból, utána tegyük vissza még 5 percig sülni.
Az íze akkor a legjobb, ha hagyjuk állni legalább 24 órán át. Légmentesen záró dobozban, szobahőmérsékleten legfeljebb 3 hétig áll el.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 901 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
361 kcal -
Zsír
17.2g -
Szénhidrát
50.2g -
Fehérje
5.9g