Fahéjas csillagok

2012-11-24
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Ezt a fincsi receptet Karácsonykor ideális készíteni, de bármikor ünnepi hangulatot tud varázsolni.

Ezeket szerezd be:

  • 225g örölt dió
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk reszelt citromhéj
  • 3 nagy tojás
  • 200 g porcukor
  • 3 evőkanál liszt
  • Csipet só

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

Keverjük össze a diót, a fahéjat, a porcukor felét, a citrom héjat és a lisztet. Verjük fel a tojásfehérjét alacsony sebességen amíg habos állagú lesz. Hozzáadjuk a sót, majd magasabb fokozaton kemény habot készítünk belőle. Fokozatosan adjuk hozzá a porcukor felét. A tojáshab egyharmad részét keverjük a diós keverékhez, a másik 2/3 részt tegyük félre.

2. lépés

Gyúrjuk össze a tésztát, majd nyújtsuk ki fél centiméter vastagra. Vágjunk tetszőleges karácsonyi mintákat, csillagot, fenyőfát, ami tetszik, majd helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe őket. Tegyük sütőbe őket és süssük 10-12 percig, utána vegyük ki őket és mindegyik tetejére tegyünk a fenntartott tojáshabból, utána tegyük vissza még 5 percig sülni.

Az íze akkor a legjobb, ha hagyjuk állni legalább 24 órán át. Légmentesen záró dobozban, szobahőmérsékleten legfeljebb 3 hétig áll el.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 637 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Narancsos teasütemény

  • Szilvás papucs Marcsitól

  • Monte Carlo teasütemény

  • Diós angyalszem

  • Citromos csókok

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    361 kcal
  • Zsír

    17.2g
  • Szénhidrát

    50.2g
  • Fehérje

    5.9g