Fokhagymás sertéskaraj
2012-08-31- Típus: Sült karaj receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 55 perc
Következő fokhagymás sertéskaraj titka, hogy ne sajnáljuk a fűszereket és a fokhagymát, mert pont attól lesz olyan finom, jellegzetes íze.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg sovány sertés karaj
- 1 vöröshagyma, szeletekre vágva
- 1 evőkanál zsír vagy olaj
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1-2 tk őrölt bors
- 1 evőkanál majoránna
- 1/2 csésze víz
1. lépés
Pirítsuk meg egy kevés zsíron a szeletekre vágott hagymát. Mikor eléggé szépen megpirultak, jöhet bele a szeletekre vágott karaj. Sózzuk, borsozzuk és főzzük keverés mellett 10 percig.
2. lépés
A 10 perc letelte után lejjebb kapcsolhatjuk a hőfokot és tegyük bele a fűszereket, a fokhagymát. Ha nem lenne a húsnak leve, akkor öntsük fel egy kis vízzel, de maximum 0,5-1 dl-rel. Amikor a karaj megpuhult, levehetjük a tűzről. Szolgáljuk rizzsel és snidlinggel megszórva.
fotó: isthisreallymylife
Értékelések
(4.5 / 5)
4 személy értékelt
8 827 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
174 kcal -
Fehérje
22 g -
Szénhidrát
3,5 g -
Zsír
8 g