Fokhagymás sertéskaraj

2012-08-31
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Következő fokhagymás sertéskaraj titka, hogy ne sajnáljuk a fűszereket és a fokhagymát, mert pont attól lesz olyan finom, jellegzetes íze.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg sovány sertés karaj
  • 1 vöröshagyma, szeletekre vágva
  • 1 evőkanál zsír vagy olaj
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1-2 tk őrölt bors
  • 1 evőkanál majoránna
  • 1/2 csésze víz

1. lépés

Pirítsuk meg egy kevés zsíron a szeletekre vágott hagymát. Mikor eléggé szépen megpirultak, jöhet bele a szeletekre vágott karaj. Sózzuk, borsozzuk és főzzük keverés mellett 10 percig.

2. lépés

A 10 perc letelte után lejjebb kapcsolhatjuk a hőfokot és tegyük bele a fűszereket, a fokhagymát. Ha nem lenne a húsnak leve, akkor öntsük fel egy kis vízzel, de maximum 0,5-1 dl-rel.  Amikor a karaj megpuhult, levehetjük a tűzről. Szolgáljuk rizzsel és snidlinggel megszórva.

 

fotó: isthisreallymylife

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

8 827 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hóstyai borda recept

  • Tejfölös szelet zöldborsóval

  • Fokhagymás sült sertéskaraj

  • Fűszeres sertéskaraj

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    174 kcal
  • Fehérje

    22 g
  • Szénhidrát

    3,5 g
  • Zsír

    8 g