Tejfölös szelet zöldborsóval

2014-04-17
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Tejfölös szeletből jött az ötlete a fiamnak, hogy jó lenne,ha zöldborsóval is készítenék hasonló ételt.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg sertés rövidkaraj
  • 3 db vöröshagyma
  • 2 kk fűszerpaprika
  • 4 dl tejföl
  • ízlés szerint mirelit zöldborsó
  • liszt
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • napraforgóolaj a sütéshez
  • 1 cs spagetti

1. Lépés

A hússzeleteket klopfolás után besózom és állni hagyom 5-10 percig,majd a lisztbe beleforgatom és olajban kisütöm. Kiszedem és az olajban a felkockázott vöröshagymát megdinsztelem, visszarakom a húst, hozzáadom a mirelit zöldborsót és megszórom a borssal és a fűszerpaprikával.

2. Lépés

Amikor már majdnem kész hozzáadom a tejfölt és még egy picit főzöm vele. A spagettit sós vízben kifőzöm és tálalom. Jó étvágyat hozzá!

 

Sütni és főzni csak szívvel-lélekkel lehet :)

Értékelések

(4.9 / 5)

4.9 5 7
Értékeld a receptet!

7 személy értékelt

10 740 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hóstyai borda recept

  • Fokhagymás sült sertéskaraj

  • Fűszeres sertéskaraj

  • Fokhagymás sertéskaraj

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    673 kcal
  • Zsír

    30.4g
  • Szénhidrát

    52.9g
  • Fehérje

    44.4g
  • Koleszterin

    161mg
  • Cukor

    8g