Fűszeres sertéskaraj

2012-10-16
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Ezt a sertés receptet mindenkinek meg kell kóstolnia. Ezek a finom fűszerek istenien kihozzák a hús igazi zamatos ízét.

Ezeket szerezd be:

  • 8 nagyobb szelet sertéskaraj
  • 1/2 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál fokhagyma por
  • 1 teáskanál szárított zsálya
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 teáskanál olaj
  • 2 evőkanál liszt

1. lépés

Fűszerezzük a karajt a pirospaprikával, fokhagyma porral, zsályával, kakukkfűvel, sóval és friss borssal. Ne spóroljunk a fűszerekkel, jól dörzsöljük be a húst. Helyezzünk egy sima felületre egy kis lisztet, majd kicsit forgassuk meg benne a húsokat. Nem kell nagyon belisztezni, csak éppen hogy.

2. lépés

Melegítsünk egy nagy serpenyőben kevéske olívaolajat, majd helyezzük bele a hússzeleteket és süssük finom pirosra és ropogósra az összeset. Fordítsuk meg és süssük további 3-4 percig a másik oldalát is.

Tálaljuk rizzsel, bármilyen salátával.

 

Fogás:

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.4 / 5)

4.4 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

6,812 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hóstyai borda recept

  • Tejfölös szelet zöldborsóval

  • Fokhagymás sült sertéskaraj

  • Fokhagymás sertéskaraj

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    180 kcal
  • Zsír

    8,2 g
  • Fehérje

    20,3 g
  • Szénhidrát

    4,8 g

Kommentek

  • Email12

    Nem rossz recept, de szerintem fölösleges a liszt!