Hóstyai borda recept
2014-09-25- Típus: Sült karaj receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 45 perc
Aki a lecsót szereti annak ezt az ételt ajánlom elkészítésre.
Ezeket szerezd be:
- 6 szelet csont nélküli sertéskaraj
- 1,5 deci olaj
- 5 dl húsleves alap
- 1 közepes vöröshagyma
- 15 deka vargánya gomba
- 15 deka morzsolt főtt kukorica
- 4-5 kanál lecsó
- 2-3 db ecetes uborka
- só, bors
- 1 evőkanál liszt
1. Lépés
A karajt kiklopfolom sózom és a forró olajban átsütöm. Ha kisültek kiszedem az olajból egy másik edénybe. Ráöntök 3 deci húsleves alaplét és ezzel puhára párolom a húst.
2. Lépés
A húsban sült olajba a hagymát apró kockákra szelem és üvegesre párolom. Hozzáadom a vékony szeletekre vágott vargánya gombát és együtt saját levében puhára párolom.
3. Lépés
Ezután hozzáadom a kukoricát, a darabokra vágott savanyú ecetes uborkát. Sózom, borsozom és a végén beleteszem az előre elkészített lecsót.
Egy-két percig együtt főzöm és hozzáadom a kanál lisztet, amit kicsit pirítok. Ezután hozzáadom a maradék húsleves alaplét. Állandó keverés közben besűrítem.
Rizzsel és sült burgonyával tálalom.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
5 959 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
591 kcal -
Zsír
40.5g -
Szénhidrát
21.7g -
Fehérje
37.5g -
Koleszterin
93mg -
Cukor
7.2g