Hóstyai borda recept

2014-09-25
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Aki a lecsót szereti annak ezt az ételt ajánlom elkészítésre.

Ezeket szerezd be:

  • 6 szelet csont nélküli sertéskaraj
  • 1,5 deci olaj
  • 5 dl húsleves alap
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 15 deka vargánya gomba
  • 15 deka morzsolt főtt kukorica
  • 4-5 kanál lecsó
  • 2-3 db ecetes uborka
  • só, bors
  • 1 evőkanál liszt

1. Lépés

A karajt kiklopfolom sózom és a forró olajban átsütöm. Ha kisültek kiszedem az olajból egy másik edénybe. Ráöntök 3 deci húsleves alaplét és ezzel puhára párolom a húst.

2. Lépés

A húsban sült olajba a hagymát apró kockákra szelem és üvegesre párolom. Hozzáadom a vékony szeletekre vágott vargánya gombát és együtt saját levében puhára párolom.

3. Lépés

Ezután hozzáadom a kukoricát, a darabokra vágott savanyú ecetes uborkát. Sózom, borsozom és a végén beleteszem az előre elkészített lecsót.
Egy-két percig együtt főzöm és hozzáadom a kanál lisztet, amit kicsit pirítok. Ezután hozzáadom a maradék húsleves alaplét. Állandó keverés közben besűrítem.
Rizzsel és sült burgonyával tálalom.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4 170 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejfölös szelet zöldborsóval

  • Fokhagymás sült sertéskaraj

  • Fűszeres sertéskaraj

  • Fokhagymás sertéskaraj

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    591 kcal
  • Zsír

    40.5g
  • Szénhidrát

    21.7g
  • Fehérje

    37.5g
  • Koleszterin

    93mg
  • Cukor

    7.2g