Tejszínes-kapros tökfőzelék csirkemellcsíkokkal
2016-03-16- Típus: Tökfőzelék
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Egy finom tökfőzeléket csirkemellel?
Ezeket szerezd be:
- 0.5 db tök (közepes nagyságú)
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor kapor
- 1 tk ecet
- 1 db leveskocka (zöldségleves)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 1 tk cukor (ízlés szerint)
- 1 ek főzőtejszín
- 400 g csirkemellfilé
- 1 ek liszt
- olaj
- 100 g tejföl
- só (ízlés szerint)
1. lépés
A hagymát és a fokhagymát aprítom, a tökből a magokat eltávolítom, a tököt legyalulom. A kaprot aprítom. A csirkemellet csíkokra vágom.
2. lépés
Olajon üvegesre dinsztelem a hagymát, rádobom a fokhagymát, hozzáadom a gyalult tököt, a kaprot, s öntök rá kevés vizet. Sózom, borsozom, rámorzsolom a leveskockát, adok hozzá egy kevés ecetet, cukrot. Főzöm.
3. lépés
Amikor már puha, szórok rá lisztet, s locsolok bele tejszínt.
4. lépés
Közben egy serpenyőben kevés olajon megpárolom a csirkemellcsíkokat, sózom, borsozom.
5. lépés
Tálaláskor szedek a tányérra tökfőzeléket, rakok rá csirkemellet, tejfölt, és ha még maradt, egy szál kaprot.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 586 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
703 kcal -
Zsír
31,7 g -
Koleszterin
201 mg -
Szénhidrát
43,2 g -
Cukor
13,2 g -
Fehérje
66,5 g