Fehérboros olasz tojásleves

2015-06-16
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Stracciatella, azaz fehérboros olasz tojásleves spenóttal, fokhagymás, parmezános bruschettával.

Ezeket szerezd be:

  • 10 dkg spenót
  • 2 db újhagyma (zöldjével)
  • 5 szál petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 3 dkg parmezán
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 1 db marhahúsleves-kocka
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • oregánó (ízlés szerint)
  • 1,2 l víz
  • 1 dl fehérbor
  • 6 szelet kenyér (toast)
  • olívaolaj

1. Lépés

Az újhagymát (zöldje nélkül) és a fokhagymát aprítom, kevés olajon megdinsztelem. Felöntöm vízzel, beleteszem a leveskockát. Fűszerezem.

2. Lépés

A spenótot, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet aprítom, a parmezánt lereszelem. A tojást felverem, összekeverem a parmezán nagy részével (egy keveset félreteszek a bruchettához) és a zsemlemorzsával, öntök hozzá a levesből, csomómentesre keverem. Ezután folyamatosan villával kevergetve beleöntöm a levesbe a keveréket. Végül beleteszem az aprított zöldségeket, beleöntöm a fehérbort.

3. Lépés

Tálalok. Fokhagymás, olívaolajos, parmezános bruschettával fogyasztom. Fehérbort iszom hozzá.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 388 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sajtos tojásleves

  • Savanyú tojásleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    226 kcal
  • Zsír

    11 g
  • Koleszterin

    117 mg
  • Szénhidrát

    17 g
  • Cukor

    2,4 g
  • Fehérje

    10,7 g