Sajtos tojásleves

2012-08-19
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Óvodában és az iskolában a menzán rengetegszer adtak tojáslevest. Ennek ellenére nem utáltam meg. Egy sajtos tojásleves variációval készültem Nektek.

Ezeket szerezd be:

  • 1 evőkanál Vaj
  • 1 evőkanál Liszt
  • 1 db Vöröshagyma
  • Késhegyni Petrezselyem zöldje
  • 1 evőkanál Ételízesítő
  • 0,5 dl + 2 evőkanál Tej
  • 2 Tojássárgája
  • 10 dkg reszelt Parmezán sajt

1. lépés

A hagymát felvágjuk és vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a lisztet és halványra pirítjuk. Ételízesítővel és petrezselyemmel fűszerezzük. Ezután hozzáöntünk 1 dl vizet és az egészet simára keverjük.

2. lépés

A keverés után körülbelül 0,5 dl tejet hozzáöntünk és forrásig melegítjük. Előveszünk egy tálat, amiben két evőkanál tejet összekeverünk a tojássárgájával. Ha kész, a levesbe keverjük.

3. lépés

Utólag még sózzuk, ha szükséges. Tálalásnál reszelt sajttal megszórjuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 262 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros olasz tojásleves

  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Aranykeszeg sóban sütve

  • Tonhallal töltött paprika sajttal

  • Paprikás tengeri hal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    378 kcal
  • Összes Zsír

    25,4 g
  • Koleszterin

    272 mg
  • Szénhidrát

    12,8 g
  • Cukor

    4,8 g
  • Fehérje

    24,5 g