Sajtos tojásleves
2012-08-19- Típus: Fehérje nap, Tojáslevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
Óvodában és az iskolában a menzán rengetegszer adtak tojáslevest. Ennek ellenére nem utáltam meg. Egy sajtos tojásleves variációval készültem Nektek.
Ezeket szerezd be:
- 1 evőkanál Vaj
- 1 evőkanál Liszt
- 1 db Vöröshagyma
- Késhegyni Petrezselyem zöldje
- 1 evőkanál Ételízesítő
- 0,5 dl + 2 evőkanál Tej
- 2 Tojássárgája
- 10 dkg reszelt Parmezán sajt
- Só
1. lépés
A hagymát felvágjuk és vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a lisztet és halványra pirítjuk. Ételízesítővel és petrezselyemmel fűszerezzük. Ezután hozzáöntünk 1 dl vizet és az egészet simára keverjük.
2. lépés
A keverés után körülbelül 0,5 dl tejet hozzáöntünk és forrásig melegítjük. Előveszünk egy tálat, amiben két evőkanál tejet összekeverünk a tojássárgájával. Ha kész, a levesbe keverjük.
3. lépés
Utólag még sózzuk, ha szükséges. Tálalásnál reszelt sajttal megszórjuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 262 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
378 kcal -
Összes Zsír
25,4 g -
Koleszterin
272 mg -
Szénhidrát
12,8 g -
Cukor
4,8 g -
Fehérje
24,5 g