Savanyú tojásleves

2012-06-05
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 35 perc

A savanyú tojáslevest gyorsan és olcsón tudjuk kihozni, ami még finom is. :)

Ezeket szerezd be:

  • 4 db Tojás
  • 3 evőkanál Liszt
  • 3 evőkanál Olaj
  • 2 dl Tejföl
  • 12 dkg Sajt
  • Kevés Cukor
  • Ecet
  • 1 csokor Petrezselyemzöld

1. lépés

Egy kevéske olajon megpirítjuk a cukrot, majd hozzáadunk kb. 3 evőkanál lisztet. Jól belekeverjük.

2. lépés

Ezután beleöntünk 1 liter vizet és fűszerezünk. Ízlésünknek megfelelően megsózzuk vagy akár borsozzuk. Hozzáadunk ecetet. Ennek a mennyiségét is Rátok bízom, mert mindenki máshogy szereti, főleg ha ecetről van szó. Ha az ecet is megvan, akkor felforraljuk az egészet.

3. lépés

Ha már elértük a forrást, a tojásokat szépen finoman beletörjük, beleütjük. Érdemes egy külön tálkába a tojások feltörését végezni, mert nehogy a tojás héja is az ebédünkben landoljon. Ahogy a tojások benne vannak, kicsi lángon kb. 5-10 percig még forraljuk.

4. lépés

A végére beletesszük a tejfölt, amivel behabarjuk a levesünket és hozzáadjuk a kis aprókra vágott petrezselymet. A tetejére reszelt sajtot szórunk.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1 973 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros tarhonyaleves baconnel és kolbásszal

  • Vörösboros bab-lencsegulyás sertéshússal és kolbásszal

  • Hideg vörösboros szamócaleves tejszínhabbal és mentával

  • Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

  • Kertészlány leves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    316 kcal
  • Összes Zsír

    25,6 g
  • Koleszterin

    197 mg
  • Szénhidrát

    7 g
  • Cukor

    1,9 g
  • Fehérje

    13,9 g