Fokhagymás, petrezselymes fusilli sült sonkával

2013-07-10
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Az egyszerűbb változatban csak fokhagyma és petrezselyem van a tésztán, s némi paradicsom. Igazi vega étel. Én azonban húsevő vagyok, s a sajtot is szeretem.

Ezeket szerezd be:

  • 1/2 zacskó (25 dkg) fusilli
  • 2 szelet pizzasonka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék petrezselyem
  • olívaolaj
  • 100 ml tej
  • só, őrölt fekete bors
  • kakukkfű, oregano, chili paprika
  • 2 db paradicsom
  • 100 g reszelt sajt

1. lépés

A tésztát sós vízben al dente megfőzöm.
A fokhagymát aprítom, a sonkát kockára vágom, egy serpenyőben olajon megpirítom a sonkát és a fokhagymát. Közben a petrezselymet durván aprítom, a paradicsomot nyolcadolom. A serpenyőben lévőket fűszerezem, öntök rá egy kevés tejet.

2. lépés

Amikor a tészta megfőtt, átszedem a serpenyőbe, rászórom a petrezselymet, az aprított chilit, összekeverem.
Tálalok. A tányérra szedek a tésztából, szórok még rá petrezselymet, teszek rá chilipaprikát, rárakom a paradicsomot, reszelek rá sajtot.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 392 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szarvacska kéksajttal és trappistával

  • Citromos-mascarponés spagetti

  • Tejfölös-sajtos tészta császárszalonnával

  • Medvehagymás sajtos spagetti

  • Gombás tortellini reszelt sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    861 kcal
  • Zsír

    35.7g
  • Szénhidrát

    102.6g
  • Fehérje

    36.3g