Fokhagymás, petrezselymes fusilli sült sonkával
2013-07-10- Típus: Sajtos tészták
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 20 perc
Az egyszerűbb változatban csak fokhagyma és petrezselyem van a tésztán, s némi paradicsom. Igazi vega étel. Én azonban húsevő vagyok, s a sajtot is szeretem.
Ezeket szerezd be:
- 1/2 zacskó (25 dkg) fusilli
- 2 szelet pizzasonka
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 marék petrezselyem
- olívaolaj
- 100 ml tej
- só, őrölt fekete bors
- kakukkfű, oregano, chili paprika
- 2 db paradicsom
- 100 g reszelt sajt
1. lépés
A tésztát sós vízben al dente megfőzöm.
A fokhagymát aprítom, a sonkát kockára vágom, egy serpenyőben olajon megpirítom a sonkát és a fokhagymát. Közben a petrezselymet durván aprítom, a paradicsomot nyolcadolom. A serpenyőben lévőket fűszerezem, öntök rá egy kevés tejet.
2. lépés
Amikor a tészta megfőtt, átszedem a serpenyőbe, rászórom a petrezselymet, az aprított chilit, összekeverem.
Tálalok. A tányérra szedek a tésztából, szórok még rá petrezselymet, teszek rá chilipaprikát, rárakom a paradicsomot, reszelek rá sajtot.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 863 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
861 kcal -
Zsír
35.7g -
Szénhidrát
102.6g -
Fehérje
36.3g