Póréhagymás-gombás-krumplis lecsó csülöksonkával

2015-03-02
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Ezúttal is a télre eltett lecsó volt az alapanyag, sok mindennel megbolondítva.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg lecsó
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • olaj
  • 1 db póréhagyma (20 cm-es)
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 db csípős hegyespaprika
  • 2 db chilipaprika
  • 3 db nagyobb burgonya
  • 20 dkg csülöksonka
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • pirospaprika (ízlés szerint)

1. lépés

A burgonyákat felteszem héjában főni.

2. lépés

A póréhagymát, hegyes paprikát, chilipaprikát felkarikázom, a szalonnát kisebb, a sonkát nagyobb kockára vágom, a gombát szeletelem.

3. lépés

Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnát, majd megdinsztelem a póréhagymát és a paprikákat, majd ráteszem a sonkákat, s a gombákat is. Kis idő múlva rákerül a lecsó is.

4. lépés

Közben megpucolom a krumplit, hosszában megfelezem, majd nagyobb darabokra vágom. Mehet a lecsóba. Összerottyantom. Kész, lehet tálalni.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 582 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Shakshouka recept

  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Lecsós bab sajttal

  • Piperade, azaz francia lecsó tojással

  • Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    502 kcal
  • Zsír

    20,4 g
  • Koleszterin

    42 mg
  • Szénhidrát

    61 g
  • Cukor

    6,3 g
  • Fehérje

    21,1 g