Póréhagymás-gombás-krumplis lecsó csülöksonkával
2015-03-02- Típus: Lecsó receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Ezúttal is a télre eltett lecsó volt az alapanyag, sok mindennel megbolondítva.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg lecsó
- 5 dkg füstölt szalonna
- olaj
- 1 db póréhagyma (20 cm-es)
- 15 dkg csiperkegomba
- 1 db csípős hegyespaprika
- 2 db chilipaprika
- 3 db nagyobb burgonya
- 20 dkg csülöksonka
- só (ízlés szerint)
- bors (ízlés szerint)
- pirospaprika (ízlés szerint)
1. lépés
A burgonyákat felteszem héjában főni.
2. lépés
A póréhagymát, hegyes paprikát, chilipaprikát felkarikázom, a szalonnát kisebb, a sonkát nagyobb kockára vágom, a gombát szeletelem.
3. lépés
Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnát, majd megdinsztelem a póréhagymát és a paprikákat, majd ráteszem a sonkákat, s a gombákat is. Kis idő múlva rákerül a lecsó is.
4. lépés
Közben megpucolom a krumplit, hosszában megfelezem, majd nagyobb darabokra vágom. Mehet a lecsóba. Összerottyantom. Kész, lehet tálalni.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
1 931 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
502 kcal -
Zsír
20,4 g -
Koleszterin
42 mg -
Szénhidrát
61 g -
Cukor
6,3 g -
Fehérje
21,1 g