Fehérboros hurka és kolbász káposztaágyon
2013-12-11- Típus: Disznótoros receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:20 p
- Elkészítés: 1:30 p
Emberek, disznóvágás volt! Fehérboros hurkát és kolbászt készítettem káposztaágyon, amit céklával és krumplival együtt sütöttem. Egy probléma volt ezzel, gyorsan elfogyott…
Ezeket szerezd be:
- 1 db véres hurka
- 1 db májas hurka
- 1 db kolbász
- 3 szelet füstölt szalonna
- 2 db cékla
- 4 db krumpli
- libazsír
- 25 dkg savanyú káposzta
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- köménymag (ízlés szerint)
- őrölt kömény (ízlés szerint)
- fehérbor (ízlés szerint)
1. Lépés
A krumplikat előfőzöm.
2. Lépés
Közben egy kizsírozott serpenyőbe elterítem a káposztát, megszórom bőségesen borssal és köménnyel.
3. Lépés
Ráhelyezem a hurkákat és a kolbászt, mindkét oldalán villával megszurkálva. Melléhelyezem a megpucolt és cikkekre vágott céklákat. Vágok 3 szelet szalonnát, bevagdosom, kettőt ráteszek a hurkákra.
4. Lépés
Megpucolom a krumplikat, felvágom, s a serpenyőbe rakom. Sózom, borsozom a céklákat és a krumplikat, a céklára köményt is szórok.
5. Lépés
A krumplikra teszem a harmadik szelet szalonnát, letakarom egy alufóliával, s berakom a 180 °C fokra melegített sütőbe, s légkeverésen 30 percig sütöm.
6. Lépés
Leveszem a fóliát, a szafttal meglocsolok mindent, további 30 percig sütöm. Időnként meglocsolom. Grill fokozaton 200 °C fokon tovább sütöm 20 percig, félidőben újra meglocsolom, s öntök rá fehérbort.
7. Lépés
Tálalok. A tányérra helyezem a hurkák, a kolbász és a körítés felét. Locsolok rá egy kevés szaftot. Fehérborral fogyasztom.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 272 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1055 kcal -
Zsír
54,5 g -
Koleszterin
163 mg -
Szénhidrát
88,2 g -
Cukor
14,2 g -
Fehérje
44 g














