Sonkatekercs
2014-01-07- Típus: Hidegtál, Sonka tekercsek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 30 perc
A szilveszter és egyéb ünnepeken nélkülözhetetlen hidegtál.
Ezeket szerezd be:
- 1 kiló franciasaláta
- 8 szelet gépsonka
- 10 deka ecetes torma
- 10 deka vaj
- 5 deka liszt
- 2 deci tej
- 1 mk só
- 1 teáskanál cukor
1. Lépés
5 deka vajat 5deka lisztel elkeverem, világos rántást készítek, ha már kicsit a liszt megpirult 2 deci tejjel felengedem, állandó keverés mellett. Amikor kihűlt, hozzákeverem a tormát és a maradék vajat, sóval, cukorral izésítjük.
2. Lépés
A franciasalátát tálcára tesszük,a sonkaszeleteket megtöltjük, és felgöngyöljük. A sonkatekercsek két végét csillagcsővel díszítjük. A maradék tormakrémmel feldíszítjük.
Értékelések
(3.7 / 5)
3 személy értékelt
9 686 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
673 kcal -
Zsír
54.9g -
Szénhidrát
38g -
Fehérje
7.4g -
Koleszterin
77mg -
Cukor
13.3g