Narancsos pisztráng

2013-05-30
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Egy barátnőmtől hallottam ezt a receptet, biztosan mindenkinek ízleni fog. Még nekem is, pedig nem vagyok nagyon oda a halakért!

Ezeket szerezd be:

  • 2 közepes pisztráng, tisztított, kibelezett
  • 2 narancs
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 konzerv bébirépa
  • 5-6 szem burgonya
  • 1 teáskanál méz
  • bazsalikom, oregánó
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál olívaolaj

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra. Kockára vágjuk a burgonyákat, beletesszük egy tálba, kicsit meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk a fűszerekkel, sóval és borssal. Helyezzük a sütőbe, és süssük 30 percig.

2. Lépés

Dörzsöljük be a halat olvasztott vajjal, kívül és belül egyaránt. Vágjunk egy narancsot félbe, kifacsarjuk a levét, és rácsöpögtetjük a halra, úgy hogy mindenhova jusson.

3. Lépés

A halat tegyük be a sütőbe a krumplik tetejére, vagy alufóliával fedett grillsütőre és süssük körülbelül 20 percig. Közben megmossuk a megmaradt narancsot és szeletekre vágjuk.

Tegyük serpenyőbe az egy teáskanál mézet és a többi a vajat. Hozzáadjuk a sárgarépát és az előzőleg felszeletelt narancs karikákkal főzzük néhány percig.

4. Lépés

A halat tegyük tányérokra a bébirépával és burgonyával, majd a tepsiben és a serpenyőben keletkezett lével csöpögtessük le a halat.

 

Fogás: Cimkék: ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1 781 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pisztráng kapor mártással

  • Sült citromos pisztráng

  • Sonkával és szalonnával töltött pisztráng

  • Sóban sült pisztráng

  • Töltött pisztráng

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1,262 kcal
  • Zsír

    46.8g
  • Szénhidrát

    131.1g
  • Fehérje

    82.2g