Erdélyi rakott zöldség
2012-04-15- Típus: Tepsis zöldségétel, Zöldségköretek
- Nemzetiség: Erdélyi
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:20 p
Ezeket szerezd be:
- 1 kg padlizsán
- 1/2 kg csirkemellfilé
- 1 dl fehérbor
- 3 közepes hagyma
- 5 tojás
- 1 csomag petrezselyem
- 3 ek búzadara
- 5 közepes paradicsom
- 1 csésze borsó
- só, bors
- 30 dkg trappista
- 1 evőkanál bazsalikom
Recept elkészítése
1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A padlizsánokat és 3 paradicsomot meghámozzuk és felkockázzuk, sós vízben 5 percig főzzük.
2. A húst felkockázzuk, olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk és ráöntjük a bort. Kis lángon, fedő alatt addig pároljuk, míg megpuhul (kb. 15 perc). A hagymát felszeleteljük, majd olajon üvegesre dinszteljük. Néha egy kis vizet rakunk hozzá.
3. A tojásokat felverjük, jól megsózzuk, megborsozzuk, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük és elkeverjük a darával. A hozzávalókat egy nagy edényben összeforgatjuk, margarinnal kikent hőálló tálba öntjük. Betesszük a sütőbe és 20 percig sütjük.
4. Maradék 1 paradicsomot felszeleteljük, a sajtot lereszeljük. Kivesszük az edényt a sütőből, majd a tetejére szórjuk a sajtot, annak tetejére helyezzük a szeletelt paradicsomot. Bazsalikommal és petrezselyemmel szórjuk.
Alufóliával lefedve kb. fél órán keresztül kisebb lángon sütjük, majd levesszük a fóliát és barnulni hagyjuk kb. 10 percig a sajtot.
Értékelések
(4.8 / 5)
5 személy értékelt
5 016 megtekintés