Erdélyi rakott zöldség

2012-04-15
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg padlizsán
  • 1/2 kg csirkemellfilé
  • 1 dl fehérbor
  • 3 közepes hagyma
  • 5 tojás
  • 1 csomag petrezselyem
  • 3 ek búzadara
  • 5 közepes paradicsom
  • 1 csésze borsó
  • só, bors
  • 30 dkg trappista
  • 1 evőkanál bazsalikom

Recept elkészítése

1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A padlizsánokat és  3 paradicsomot meghámozzuk és felkockázzuk, sós vízben 5 percig főzzük.
2. A húst felkockázzuk, olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk és ráöntjük a bort. Kis lángon, fedő alatt addig pároljuk, míg megpuhul (kb. 15 perc). A hagymát felszeleteljük, majd olajon üvegesre dinszteljük. Néha egy kis vizet rakunk hozzá.
3. A tojásokat felverjük, jól megsózzuk, megborsozzuk, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük és elkeverjük a darával. A hozzávalókat egy nagy edényben összeforgatjuk, margarinnal kikent hőálló tálba öntjük. Betesszük a sütőbe és 20 percig sütjük.
4. Maradék 1 paradicsomot felszeleteljük, a sajtot lereszeljük. Kivesszük az edényt a sütőből, majd a tetejére szórjuk a sajtot, annak tetejére helyezzük a szeletelt paradicsomot. Bazsalikommal és petrezselyemmel szórjuk.

Alufóliával  lefedve kb. fél órán keresztül kisebb lángon sütjük, majd levesszük a fóliát és barnulni hagyjuk kb. 10 percig a sajtot.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.8 / 5)

4.8 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

5 016 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lilahagymás céklasaláta

  • Fügés párolt káposzta

  • Zabos cukkinilepény, fokhagymás tejfölös mártogatóssal

  • Sült tök

  • Fokhagymás parajköret

Kommentek