Fokhagymás parajköret

2013-07-26
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A hétvégén voltunk bevásárolni, vettünk finom marhahúst, majd jó vastagon kisütöttük, hozzá pedig spenótot ettünk.

Ezeket szerezd be:

  • 80 dkg Spenót
  • 2 db Vöröshagyma
  • 4 gerezd Fokhagyma
  • 1 szál Kakukkfű
  • 1 szál Zeller
  • Szerecsendió
  • Vaj
  • Bors

1. lépés

A lábasba vizet öntünk, sóval, zellerrel, kakukkfűvel fűszerezzük és az egészet felforraljuk. Forrásnál beletesszük az apróra tépkedett spenót leveleket, majd 3 perc után már le is szűrjük azt.

2. lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra felvágjuk. A vöröshagymát vajon megpirítjuk. Amikor megpirult, belekeverjük a leszűrt spenótot, hozzáadjuk a fokhagymát, szerecsendióval, sóval és borssal fűszerezzük. Pár percig kevergetjük, majd tálalunk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

6 623 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lilahagymás céklasaláta

  • Fügés párolt káposzta

  • Zabos cukkinilepény, fokhagymás tejfölös mártogatóssal

  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    131 kcal
  • Összes Zsír

    6,9 g
  • Koleszterin

    15 mg
  • Szénhidrát

    14,4 g
  • Cukor

    3,3 g
  • Fehérje

    6,7 g