Mangalica tepertő
2013-11-04- Típus: Disznótoros receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2-3
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 60 perc
Nasinak, de egy pompás vacsorának is jó. :)
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg zsírszalonna
- 1 gerezd fokhagyma
- 1dl víz
1. Lépés
A szalonnát 2-3 cm-es darabokra vágom, beteszem egy zománclábasba, öntök rá egy kevés vizet, beledobom a fokhagymát, s lassú tűzön elkezdem sütni. Időnként megkeverem. A sütést nem szabad siettetni, mert akkor megég, s mérgező anyagok is keletkezhetnek.
2. Lépés
Amikor, már szépen megsült a tepertő, félreteszem, hogy hűljön. Később leszűröm. A zsírt, mikor már lehűlt hűtőbe teszem, a tepertőt pedig fehér kenyérrel, lilahagymával, paprikával, paradicsommal jóízűen elfogyasztom.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 812 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
903 kcal -
Zsír
69.6g -
Szénhidrát
2.7g -
Fehérje
61.8g