Mangalica tepertő

2013-11-04
  • Hány főre: 2-3
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Nasinak, de egy pompás vacsorának is jó. :)

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg zsírszalonna
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1dl víz

1. Lépés

A szalonnát 2-3 cm-es darabokra vágom, beteszem egy zománclábasba, öntök rá egy kevés vizet, beledobom a fokhagymát, s lassú tűzön elkezdem sütni. Időnként megkeverem. A sütést nem szabad siettetni, mert akkor megég, s mérgező anyagok is keletkezhetnek.

2. Lépés

Amikor, már szépen megsült a tepertő, félreteszem, hogy hűljön. Később leszűröm. A zsírt, mikor már lehűlt hűtőbe teszem, a tepertőt pedig fehér kenyérrel, lilahagymával, paprikával, paradicsommal jóízűen elfogyasztom.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , ,

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 812 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült kolbász és szalonna fehérboros káposztaágyon

  • Hurka és kolbász kakukkfüves-rozmaringos krumplival

  • Véres hurka lilahagymás-szalonnás krumplival

  • Hurka és kolbász baconos krumplival

  • Fehérboros hurka és kolbász savanyú káposztával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    903 kcal
  • Zsír

    69.6g
  • Szénhidrát

    2.7g
  • Fehérje

    61.8g