Almás puffancsok

2013-05-14
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 60 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

Nem titok, hogy az alma az egyik kedvenc gyümölcs a családunkban. A különösen sok almás pite mellett más ötleteket is ki kell találnom.

Ezeket szerezd be:

  • Tészta:
  • 500 g liszt
  • 2 tojás
  • 1 csomag instant élesztő
  • csipet só
  • 100 g cukor
  • 65 g vaj
  • 190 ml tej
  • Töltelék:
  • 2 alma
  • csipet fahéj
  • 4 teáskanál cukor
  • 6 evőkanál tejszín
  • 5 evőkanál mandulaforgács
  • marék mazsola (opcionális)
  • Tetejére:
  • 1 tojás + 2 evőkanál tej

1. Lépés

A tészta összetevőiből gyúrjunk egységes tésztát, majd konyharuhával letakarva tegyük meleg helyre. Hagyjuk kelni kb. fél órát.

2. Lépés

Az almákat hámozzuk meg, kis darabokra vágjuk, majd összekeverjük a többi töltelék hozzávalóval.

Amikor a tészta megkelt, felosztjuk 12-14 részre. A tésztákat lapítsuk ki, tegyük a közepére a tölteléket, majd hajtogassuk össze és alakítsunk belőlük gombócokat.

3. Lépés

Helyezzük a gombócokat egy papírral bélelt tepsibe, fedjük le egy ruhával, és hagyjuk újból kelni, kb. 20 percig.

Addig melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Amikor a gombócok megkeltek, verjünk fel egy tojást a tejjel, majd kenjük meg a tetejüket vele.

Szórjuk meg mandulával, majd 25 perc alatt süssük készre.

 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1 952 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fahéjas kalács

  • Szénhidrát csökkentett túrós batyu

  • Sajtos-tejfölös pogácsa

  • Tarkedli recept

  • Kakaós-vaníliás tekercs

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    573 kcal
  • Zsír

    16.4g
  • Szénhidrát

    94g
  • Fehérje

    12.4g