Erdélyi korhelyleves

2012-04-15
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

korhelylevest káposztalevesnek is nevezik. A recept elkészítésével igazi erdélyi hangulatunk támad.

Ezeket szerezd be:

  • 80 dkg darált hús
  • 3 nagy sárgarépa
  • 2 nagy zeller
  • 2 nagy fehér répa
  • 1fej vöröshagyma
  • só, bors
  • 1 egész csirke darabokra vágva
  • 2 ek olaj
  • kapor
  • 2 kiskanál pirospaprika
  • petrezselyem
  • 1 kis fejes káposzta

Recept elkészítés

1. A zöldséget megtisztítjuk, majd a sárgarépát apróra vágjuk és 2 kanál olajon megfuttatjuk, 1 dl vizet adunk hozzá, hagyjuk 5 percig párolódni.
2. Feltöltjük 3 l hideg vízzel, hozzáadjuk a csirkét, a zellert, a petrezselyemgyökeret, az egész hagymát, a szeletekre vágott káposztát, sózzuk, majd alacsony lángon megfőzzük.
3. Ezalatt elkészítjük a gombócokat. A darált húst összekeverjük kaporral, sóval, borssal és pirospaprikával és kis gombócokat alakítunk. A leveshez hozzáadjuk a gombócokat. Vigyázzunk, hogy ezentúl nem szabad, csak finoman keverni, nehogy a gombócok szétjöjjenek.

Mikor a leves elkészült megszórjuk egy kis petrezselyemmel.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 823 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges spárgaleves

  • Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

  • Kertészlány leves

  • Medvehagymás zöldségleves mozzarellával

  • Fehérboros gombás káposztaleves sült pörccel

Kommentek