Eperkrémleves
2013-04-13- Típus: Gyümölcslevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 5 perc
Eperszezonra készüljünk egy finom levessel. Jól behűtve az igazi.
Ezeket szerezd be:
- 500 g eper
- 250 ml joghurt
- 100 ml habtejszín
- 80 g cukor
- 1 citrom leve
- 1 tk vanília aroma
- 1 kk őrölt szegfűszeg
1. lépés
Az epreket kiválogatjuk, megmossuk, egy időre langyos vízbe ásztatjuk. Kicsumázzuk. Az összes összetevőt egy nagy tálba tesszük, majd egy botrmixer segítségével összekeverjük. (Akár turmixgéppel is dolgozhatunk.)
Eperszeletekkel, mentalevéllel díszítve tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
8 983 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
243 kcal -
Zsír
8.6g -
Szénhidrát
34.8g -
Fehérje
5.1g