Eperkrémleves

2013-04-13
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 5 perc

Eperszezonra készüljünk egy finom levessel. Jól behűtve az igazi.

Ezeket szerezd be:

  • 500 g eper
  • 250 ml joghurt
  • 100 ml habtejszín
  • 80 g cukor
  • 1 citrom leve
  • 1 tk vanília aroma
  • 1 kk őrölt szegfűszeg

1. lépés

Az epreket kiválogatjuk, megmossuk, egy időre langyos vízbe ásztatjuk. Kicsumázzuk. Az összes összetevőt egy nagy tálba tesszük, majd egy botrmixer segítségével összekeverjük. (Akár turmixgéppel is dolgozhatunk.)

Eperszeletekkel, mentalevéllel díszítve tálaljuk.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

6 401 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejszínes narancskrémleves

  • Brandy-s gyümölcsleves hidegen

  • Hideg sárgadinnyeleves

  • Sárgabarack krémleves

  • Fehérboros tejszínes szőlőleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    243 kcal
  • Zsír

    8.6g
  • Szénhidrát

    34.8g
  • Fehérje

    5.1g