Buffalo Burger
2012-04-02- Hány főre: 4-5
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 50 perc
Ha emelni akarnánk a koleszterin szintünkön, mi más is ennénk, mint jó kis grillen elkészített hamburgert.
A mostani egy Buffalo változat.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg marha vagy sertés darált hús
- 2 evőkanál apróra vágott zsálya
- 1 teáskanál só
- 2 teáskanál fekete bors
- 1/2 vöröshagyma
- 2 evőkanál növényi olaj
- 1 tojás
- pirospaprika, fokhagyma
Elkészítés
1. Pirítsuk meg a hagymát az olajon, közepes-magas hőfokon, amíg áttetsző nem lesz. Kapcsoljuk le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
2. Amikor a hagyma elég hideg ahhoz, hogy hozzáérjünk, tiszta kézzel óvatosan keverjük össze a hagymát a darált hússal, adjunk hozzá minden mást. Nem kell agyongyötörni a húst, mert ez azt eredményezi, hogy kemény lesz a húspogácsa. Csak óvatosan kavarjuk, amíg a hagyma, zsálya, só, bors jól belekeveredik. Alakítsunk tenyér méretű húspogácsákat, kicsit nyomkodjuk laposra őket.
3. Izzítsuk be a grillsütőt és pirítsuk meg a parázson a hamburgereket, kb 6-7 perc kell oldalanként, de ez lehet kevesebb vagy több vastagságtól függően, illetve hogy ki mennyire átsütve szereti.
Tálaljuk a hamburgert salátával, hagymával és paradicsommal, tetejét locsoljuk meg barbecue szósszal.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 349 megtekintés