Buffalo Burger

2012-04-02
  • Hány főre: 4-5
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Ha emelni akarnánk a koleszterin szintünkön, mi más is ennénk, mint jó kis grillen elkészített hamburgert.

A mostani egy Buffalo változat.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg marha vagy sertés darált hús
  • 2 evőkanál apróra vágott zsálya
  • 1 teáskanál só
  • 2 teáskanál fekete bors
  • 1/2 vöröshagyma
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 1 tojás
  • pirospaprika, fokhagyma

Elkészítés

1. Pirítsuk meg a hagymát az olajon, közepes-magas hőfokon, amíg áttetsző nem lesz. Kapcsoljuk le a tűzről és hagyjuk kihűlni.

2. Amikor a hagyma elég hideg ahhoz, hogy hozzáérjünk, tiszta kézzel óvatosan keverjük össze a hagymát a darált hússal, adjunk hozzá minden mást. Nem kell agyongyötörni a húst, mert ez azt eredményezi, hogy kemény lesz a húspogácsa. Csak óvatosan kavarjuk, amíg a hagyma, zsálya, só, bors jól belekeveredik. Alakítsunk tenyér méretű húspogácsákat, kicsit nyomkodjuk laposra őket.

3. Izzítsuk be a grillsütőt és pirítsuk meg a parázson a hamburgereket, kb 6-7 perc kell oldalanként, de ez lehet kevesebb vagy több vastagságtól függően, illetve hogy ki mennyire átsütve szereti.

Tálaljuk a hamburgert salátával, hagymával és paradicsommal, tetejét locsoljuk meg barbecue szósszal.

Fogás: Cimkék:

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 349 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hamburger pulykahússal

  • Csirkeburger recept

  • Mini sajtburger

  • Indiai hamburger

  • Görög hamburger recept