Hideg sárgadinnyeleves

2014-08-12
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Mivel itt a dinnyeszezon, ezért muszáj valamit készíteni belőle.

Ezeket szerezd be:

  • 1 sárgadinnye
  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • 300 ml tej
  • 200 ml víz
  • 4 evőkanál méz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 100 ml tejszín
  • menta

1. Lépés

A pudingot megfőzzük a tejjel, a cukorral, egy kis vízzel és a mézzel. Lassú tűzön dolgozzunk. Amikor kész, félretesszük, hűlni hagyjuk.

2. Lépés

A felkockázott dinnye felét leturmixoljuk. Reszelünk hozzá egy kis citromhéjat. Hozzáöntjük a citromlevet, tépünk bele mentát, majd hozzáadjuk a pudingot, a tejszínt és így is jól eldolgozzuk. Hűtőben hűlni hagyjuk. Tálaláskor beleszórjuk a felkockázott dinnye másik felét. Mentával díszítjük.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 187 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejszínes narancskrémleves

  • Brandy-s gyümölcsleves hidegen

  • Sárgabarack krémleves

  • Fehérboros tejszínes szőlőleves

  • Őszi gyümölcsleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    382 kcal
  • Zsír

    5.9g
  • Szénhidrát

    81.7g
  • Fehérje

    6.8g
  • Koleszterin

    20mg
  • Cukor

    77g